Жилищни сгради

Жилищни сгради и входове

Опръскване на общите части на жилищна сграда

Защо е необходимо да се обработват жилищните сгради?

Ако има нещо, върху което всички компании, за борба с вредители, по света могат да се обединят това е, че управлението на риска от вредители в жилищни сгради не е лесна задача.

Насекомите и гризачите намират перфектните условия за развитие в кооперациите, имат лесен достъп до храна, вода и убежище и като бонус към всичко това – слепени стени и общи помещения. Когато ресурсите намалеят в един апартамент вредители като хлебарки, мишки и дървеници лесно могат да се придвижат към друг. Това създава сериозно предизвикателство към всички живущи, които трябва да се обединят в усилията си да поддържат необходимата хигиена и да следят за ранни признаци на наличие на вредители и предприемане на мерки.

За съжаление опита показва, че не всеки е готов да положи тези усилия и в една такава ситуация при наличие на много живущи, вариантите за справяне с този проблем стигат до необходимостта от обработка на общите части на сградата.

Какво подлежи на обработка?

На обработка на общи части на жилищна сграда или вход подлежат: стълбища, тавански помещения, подпокривно пространство, асансьорни шахти, вертикални щрангове, мази, подземни гаражи и всички общи помещения, до които може да се осигури свободен достъп.

Как и срещу какво се обработва?

Най – често обработката е насочена срещу хлебарки, дървеници и бълхи, но поради широкоспектърното действие на препаратите се наблюдават добри резултати и върху паяци, мухи, комари и други насекоми, които влязат в контакт с препарата. Опръскването се случва от горе – надолу т.е. първо подпокривно пространство и асансьорно отделение, после стълбище и накрая мази. Естествената реакция на хлебарките, когато се почувстват застрашени е да се изкачват нагоре, поради това се налага този начин на опръскване.

При изтребителните мерки за хлебарки са необходими две последователни обработки съобразени с жизненият им цикъл и снесените яйца. За превантивни профилактики ние съветваме да се предприемат две обработки в годината - пролет и есен, като по този начин ви гарантираме спокойствие през цялата година.

При наличие на гризачи в кооперацията се залагат хранителни примамки в мазите и гаражите, тъй като най – често точно от там намират достъп до вас, нанасяйки сериозни щети по автомобили и материали. Сериозно нашествие при тях се наблюдава при пролетно – есенната им миграция.

Кога може да дойдете да напръскате?

Работното ни време е съобразено с вас. Обработката може да се случи в удобен за вас ден и час, през почивни и празнични дни. Самото времетраене варира, в зависимост от осигуреният достъп в сградата и създадената организация, между половин до един час.

Обезопасяване на входа и карантинен период.

След като се уговори датата и часът на обработката е важно да бъдат предупредени всички живущи в сградата, за да се сведе до минимум движението по време и до час след самото опръскване. Препаратите са напълно безопасни след тяхното пълно изсъхване.

Една година гаранция при пръскане на входове против хлебарки!

Ние вярваме в добре свършената работа, за това Ви предоставяме година гаранция за спокойствие. Единственото условие, за да се възползвате от гаранцията е подсигуряването на достъп до общите части и осъществяването на две последователни обработки в рамките на технологичния срок от 25 до 35 дни. При необходимост от друга намеса след първите две изтребителни обработки, ние ще поемем грижата и разходите.

Цени започващи от
    59,90 лв.