Птици

Професионална борба срещу птици с Биоравновесие!
Цени от:
39,90 лв. / 1 л.м.
Факти, разпознаване и контрол

Вредни градски птици

Всяка година хиляди левове се харчат, за почистване на мръсотията, която вредните градски птици правят. Вредните птици като гълъби, лястовици,гарвани и чайки обичат да използват повърхностите на сградите, за да кацат, спят и гнездят. Изпражненията на птиците са киселинни и са причина за бързата ерозия на строителните материали, докато в същото време могат да пренасят до 60 болести, които могат да бъдат предавани. С цел предотвратяване на болести и нежелани щети по имотите, е важно да бъде поставена някакъв вид система, за контрол на птици преди проблема с тях да излезе извън контрол.

Когато избираме решение на проблема с птиците е важно да се знае, за какъв вид птица става въпрос, какво правят и колко е голяма популацията им. Има много продукти за борба с птици на пазара, но в зависимост от ситуацията, избора на конкретен продукт е препоръчителен пред друг. Като например за предотвратяване на кацане и гнездене се препоръчват продукти, които физически ги държат настрана.

За равни повърхности, като парапети, ръбове, билбордове и върхове на сгради е препоръчително да се използват продукти като шипове за птици. Докато за големите халета, хангари и заслони, където птиците се събират замрежването е препоръчителната бариера.

Ето и някой от основните причини, поради които е важен контрола на птиците:

 • Птиците, техните изпражнения и гнезда разнасят предавани болести и ектопаразити.
 • Птичите изпражнения са силно киселинни и правят петна и разграждат строителните материали.
 • Птиците могат да заразят хранителни продукти и материали, когато гнездят в складове.
 • Регулярното почистване на птичи изпражнения генерира високи разходи.
 • Птичите изпражнения могат да запушат отточни тръби и създават риск от пожар в близост до осветление и електроника.
 • Птичите изпражнения създават риск за подхлъзване и падане.
 
 
closeup-selective-focus-shot-pigeons-park-with-greenery_optimized

Основни методи и средства за борба с вредните градски птици:

 

 • Мрежи за птици – използват в затворени или полузатворени пространства, за да предотвратя достъпа на птици, това са хангари складове, балкони, товарни рампи. Подходящи са за всякакви видове птици и при висока популация.
 • Шипове за птици – поставят се на парапети, ръбове, табели, тръби, комини, камери, осветителни тела и други. Подходящи са за гълъби и други по – големи птици. Материалите, от които се изградени са устойчиви на слънчеви лъчи и гарантират дълъг живот. Безопасни са за птиците и не позволяват тяхното нараняване. Разстоянието между шиповете предотвратява събирането на отломки и други отпадъци по тях. Монтират се чрез лепило или винтове.
 • Гел репелент – мулти сензорният репелент е подходящ за поставяне върху климатични инсталации, ръбове, табели, балкони, покриви и други. Използва комбинация от дразнители за птици като по този начин ги прогонва. Поради физиологията на птиците начина, по който виждат гела те определят като опасност. Миризмата от него, докато е приятна за хората, е изключително неприятна за птици. Лепкавата му формула, макар че е малко вероятно да се докоснат до него, е причина да го избягват. Инсталацията му е лесна, използват се миши опашки, лепило или магнитни ленти.

 

Избирането на система за борба с птици

 

При борбата с птиците е важен активните подход, тъй като те бързо си изграждат навици, когато си харесат място за гнездене и прогонването им става трудно с времето. Нашите специалисти ще Ви помогнат в избора на най – подходящото решение за Вас. Правилната комбинация, между различните способи за борба с вредните птици, е това което решава проблема.
closeup-shot-two-stock-doves-standing-roof_optimized
Изпрати запитване

Наш експерт ще се свърже с вас допълнително, за да уточните всички детайли!

Вземи БЕЗПЛАТНА консултация!

Получете безплатна консултация на телефон 0877 678 333

Ако имате въпроси или не знаете от каква точно помощ имате нужда,
ние ще ви консултираме напълно БЕЗПЛАТНО!

Борба с мравки от Биоравновесие

Обърнете се към нас и ние ще ви помогнем с:

 
 • Избор на подходяща услуга
 • Изчисляване на ориентировъчни разходи
 • Подход при борбата с всякакъв тип вредители
 • Използвани препарати
 
 • Пръскане на овошки и цветя
 • Заявка за посещение
 • Отстъпка за абонамент
 • Индивидуални промоции