Кърлежи

Професионална борба с кърлежи с Биоравновесие!
Цени от:
49,90 лв. / до 75 м2
Факти, разпознаване и контрол
Външен вид

Цвета на кърлежите варира в зависимост от различните видове. Възрастните са по малки от слънчогледова семка (около 1см в дължина ако са нахранени), докато ларвите им са по малки от 1мм.


Поведение, навици и хранене

Често се срещат в райони със силна растителност. Някой видове се нуждаят от влага, за да съществуват. Мъжките и женските при повечето се хранят с кръв от бозайници, птици и влечуги. Всеки вид има предпочитан приемник, въпреки че повечето от тях биха се хранели с каквото им попадне. Затова е известно, че кърлежите хапят добитък, хора, кучета и котки.


Възпроизвеждане

Цикълът им на живот преминава през четири етапа – яйце, ларва, нимфа и възрастен организъм. По време на етапа ларва имат само шест крака, а при следващите два имат по осем. Хранят се с кръв през целия период, за това и пренасят патогени и болести по животните през целия си живот.


Превенция и контрол

Кърлежите също търсят убежище в домовете ни. Поправянето пукнатините и цепнатините, както и поддържането на къса трева около дома ни играят сериозна роля в защитата от кърлежи. Почистването на празни гнезда на птици и гризачи е важно, тъй като може да има кърлежи в тях. Борбата с кърлежи се различава от тази с бълхите, затова ако имате опасения, че имате такъв проблем се обадите незабавно за помощ.

Забитите кърлежи по хора и животни изискват внимателно и цялостно отстраняване. Трябва да бъдат захванати зад главата с пинсети и бавно издърпани от кожата. Смачкването на кърлежа причинява допълнително изливане на опасни течности. Важно е да се премахнат и всички части от главата на кърлежа. Засегнатите зони трябва да бъдат старателно измити и дезинфекцирани. Ако имате оплаквания след ухапване от кърлежи или бълхи търсете незабавна медицинска помощ.

Кърлежите влизат в домовете ни като се прикачат към нас, дрехите ни или домашните ни любимци. Затова винаги е добра идея да проверяваме себе си за кърлежи. Те бързо могат да станат сериозен проблем ако в дома ни има подходящ приемник за тях, живеещ в мазите или тавана.
big-ticks-dog_optimized
Изпрати запитване

Наш експерт ще се свърже с вас допълнително, за да уточните всички детайли!

Вземи БЕЗПЛАТНА консултация!

Получете безплатна консултация на телефон 0877 678 333

Ако имате въпроси или не знаете от каква точно помощ имате нужда,
ние ще ви консултираме напълно БЕЗПЛАТНО!

Борба с мравки от Биоравновесие

Обърнете се към нас и ние ще ви помогнем с:

 
  • Избор на подходяща услуга
  • Изчисляване на ориентировъчни разходи
  • Подход при борбата с всякакъв тип вредители
  • Използвани препарати
 
  • Пръскане на овошки и цветя
  • Заявка за посещение
  • Отстъпка за абонамент
  • Индивидуални промоции