Дървеници през февруари в дома ни и извън него

Дървениците през февруари в дома ни и извън него

Зимата определено е сезон за пътувания, като февруари е отлично време за романтична почивка и отдих. Въпреки удоволствието от посещаване на нови места, с всяко пътуване се увеличава и рискът от среща с нежелан гост – дървеници. Тези досадни насекоми процъфтяват в затворени пространства, което прави хотели и други места за настаняване изключително податливи на инфестации. В следващите редове ще ви разкажем защо има по-голям шанс да се натъкнете на дървеници през февруари и ще предоставим съвети за защита както на дома, така и времето на престоя ви извън вкъщи.

 

Предизвикателствата на зимните пътувания

Февруари месец хората често пътуват – да споделят романтичен уикенд с половинките си, да се насладят на зимните курорти и да практикуват любими снежни спортове или просто да се разнообразят от стоенето вкъщи. Колкото повече хора пътуват толкова по-голяма е вероятността от някъде някой да донесе със себе си дървеници. Не казваме, че е задължително, но е абсолютно възможно.

Много хора смятат, че дървениците живеят само в нехигиенични условия, но това изобщо не е така. Те могат са живеят и в добре почистени пространства, като умело се прикриват в областта на леглото. При регулярна смяна на чаршафите, те отново могат да останат около леглото и да създадат проблеми при дори привидно чиста обстановка.

 

Как да се защитите – вкъщи и извън дома?

Нека първо започнем с престоя извън дома. Още когато пристигнете, отделете няколко минути за да инспектирате стаята си. Огледайте матрака, таблото на леглото, както и мебелите в спалнята за всякакви признаци на дървеници. Това може да са самите насекоми, малки яйца или тъмни изпражнения. Старайте се да не оставяте багажи си директно върху леглото или на пода. По-добре е да бъде разположен на по-висока повърхност – като шкаф или в гардероба.

За да избегнете пренасянето на дървеници в дома ви, веднага щом се приберете изперете и изсушете дрехите си на висока температура. Дървениците са чувствителни към високи температури и по този начин ще ги елиминирате ефективно. Препоръчително е да съхранявате куфара или чантите си в найлонови торби. Така дори някои насекоми да са пътували с вас до вкъщи, няма да имат възможността да излязат и да ви създадат главоболия. И не на последно място – редовно почиствайте и подреждайте вашия дом, като обръщайте особено внимание на места, където дървениците биха могли да се крият.

За да предпазите спалнята си от дървеници през февруари и цялата година, като цяло, инвестирайте в защитни калъфи за матрак и възглавница. Те създават бариера срещу дървеници и правят трудно за тях да се установят във вашето легло.

Докато стягате багажа за зимното си приключение, не забравяте дървениците и опасностите, които могат да донесат със себе си. С бдителност и прилагане на тези защитни мерки, можете значително да намалите вероятността да доведете тези нежелани пътници у дома. Екипът на Биоравновесие ви пожелава безопасно пътуване и спокоен сън!

 

 

Предизвикателствата на зимните пътувания
Как да се защитите – вкъщи и извън дома?

Публикацията е специално погдотвена от екипа на Биоравновесие
Публикацията е специално погдотвена от екипа на Биоравновесие

Нашият сплотен екип подготви този материал сголямо старание и мотивация. Стремим се да споределим с вас нашия опит и да ви запознаем отблизо с всички аспекти от нашата сфера на дейност. Ако този материал ви харесва - споделете го в социалните мрежи, за да достигне до по-голяма аудитория.

Изпрати запитване

Наш експерт ще се свърже с вас допълнително, за да уточните всички детайли!

Вземи БЕЗПЛАТНА консултация!

Получете безплатна консултация на телефон 0877 678 333

Ако имате въпроси или не знаете от каква точно помощ имате нужда,
ние ще ви консултираме напълно БЕЗПЛАТНО!

Борба с мравки от Биоравновесие

Обърнете се към нас и ние ще ви помогнем с:

 
  • Избор на подходяща услуга
  • Изчисляване на ориентировъчни разходи
  • Подход при борбата с всякакъв тип вредители
  • Използвани препарати
 
  • Пръскане на овошки и цветя
  • Заявка за посещение
  • Отстъпка за абонамент
  • Индивидуални промоции