Гризачи

Борба с оси

Факти, разпознаване и контрол при борба с гризачи

Факти за гризачите

Биологията и навиците на гризачите ги прави трудни за контролиране и представляват сериозна заплаха за дома Ви. Ето какво е полезно да знаете, ако изпитвате нужда от помощ в борбата с гризачите:

Плъхове

Инстинкти:

Те инстинктивно са особено мнителни към новите обекти в околната им среда, включително към трапове, примамки и се заселват в тавани, хралупи, под бетона и верандите, в пространствата между стените и други трудно достъпни места.

Болести:

Плъховете могат да боледуват и пренасят поредица от сериозни болести, както и паразити разпространяващи други болести, като например бълхи и кърлежи.

Мишки

Достъп:

Те нахлуват в домовете ни, в търсене на храна, вода и топлина.
Зарази:

Всяка мишка може да заради повече храна, от колкото може да изяде.

Семейство гризачи

Семейството гризачи се състой от над 2000 вида. Гризачите са топлокръвни бозайници, които също като хората са разпространени из целия свят. Имат изключително големи предни зъби за дълбаене и дъвчене. Те могат да гризат различни предмети, а не само храна, и така да причиняват сериозни щети в и около домовете. Гризачите се размножават изключително бързо. Някои видове се размножават целогодишно и поддържат популацията си чрез постоянно повтарящ се цикъл. Поради структурата на тялото си те са способни да преминат през отвори, които изглеждат прекалено малки за тях. Всички такива отвори трябва да бъдат запушени, за да се предотврати преминаването им през тях. Наш специалист ще ви консултира в тази насока.

Превенция преди борбата с гризачи

Методите за превенция трябва да се прилагат предварително, за да се наслаждавате на спокоен дом. Гризачите се размножават бързо и малката популацията може да прерастне в истинско нашествие в кратки срокове. Дръжте всички хранителни източници далече от гризачите. Трохите и отпадъците са популярен източник на нашествие, както и сухите храни и зърнени закуски. Необходимо е да съхраняват в запечатани метални или стъклени съдове, за да бъдат защитени от зарази. Плодовете и зеленчуците също трябва да се съхраняват подобаващо и остатъците им никога да се оставят в мивката или на плота. Всякакви кашони превличат гризачите, те ги прегризват и изграждат гнездата си в тях.

Контрол и унищожаване на гризачи

Ако не можете да се справите с проблема при борба с гризачи самостоятелно, моля свържете се с нас за консултация. Нашите специалисти са обучени не само да се справят с проблема, а и да Ви дадат ценни съвети, как да предотвратите следващи нападения.

Фирма за борба с гризачи
Изпрати запитване

Наш експерт ще се свърже с вас допълнително, за да уточните всички детайли!