Борба с гризачи

Професионална борба с гризачи с Биоравновесие!
Цени от:
49,90 лв. / до 75 м2

Факти, разпознаване и контрол при борба с гризачи

Факти за гризачите

Биологията и навиците на гризачите ги прави трудни за контролиране и представляват сериозна заплаха за дома Ви. Ето какво е полезно да знаете, ако изпитвате нужда от помощ в борбата с гризачите:

Плъхове

Плъховете са най-различни средни по размер гризачи с дълги опашки, които лесно можете да различите от мишките по по-големия размер. По света има 56 различни вида плъхове, като едни от най-често срещаните и добре познати гризачи от този клас са черният и кафявият плъх. Ние ще ви помогнем при борбата с плъхове, но преди това ще ви запознаем с няколко интересни факта за тях. 

 

Инстинкти на плъховете:

Те инстинктивно са особено мнителни към новите обекти в околната им среда, включително към трапове, примамки и се заселват в тавани, хралупи, под бетона и верандите, в пространствата между стените и други трудно достъпни места.

 

Болести, пренасяни от плъхове:

Плъховете могат да боледуват и пренасят поредица от сериозни болести, както и паразити разпространяващи други болести, като например бълхи и кърлежи.

 

Интересен факт:

Плъховете са гризачи, които можете да намерите почти на всякъде по света, освен на 1 място – на Антарктика. Изключително ниските температури правят климата неподходящ за живот навън, а ограниченият брой постройки и хора, които обитават тези земи, не им предоставя необходимите условия за живот. 

 

 

Мишки

Мишките са малки гризачи, които се характеризират с малка, но ясно изразена муцунка, леко стърчащ нос, малки, заоблени уши, опашка, по-дълга от тялото и изключително бързи темпове на размножаване. Най-разпространените мишки по света са т.нар. домашни мишки, които живеят както в къщи, така и в градската среда. В някои случаи този вид гризачи може да са особено опасни за посевите, тъй като нанасят вреди по самите растения, както и пренасят различни болести.

 

Достъп:

Те нахлуват в домовете ни, в търсене на храна, вода и топлина.


Зарази:

Всяка мишка може да зарадизарази повече храна, от колкото може да изяде. Освен това, този тип гризачи често носят в себе си различни видове паразити, които разпространяват в дома ви чрез изпражненията си. 

 

Интересен факт: 

Изследователи от института по невробиология Макс Планк са направили редица проучвания върху този вид гризачи и са установили, че те имат най-различни лицеви изражения, както хората. За целта са използвали машина, която може да установи човешки емоции, като удоволствие, отвращение, гадене, болка, както и страх. 

 

Съсели

Съселите (или някои хора ги знаят като сънливци) са от семейство гризачи и са много често срещани в цяла Европа. Те са сравнително големи на размер с тяло, което достига до 20 см в дължина и опашка, която добавя още до 15 см към тялото. Много често хората бъркат тези гризачи с обикновената катерица, но съселите са значително по-малки на размер от катериците. Това е важна информация при борба със съсели.

 
Достъп:
Както останалите гризачи, съселите нахлуват в дома за да търсят храна, вода и подслон. Храната е особено важна в активния период на гризачите, а подслонът – в периода на хибернация.

 
Зарази:
Освен вредите, които може да нанесат по вашето имущество, тези гризачи често са носители на различни видове зарази, както и други паразити в дома, като бълхи и кърлежи. Съселите не са никак плашливи около хората и понякога нагло продължават да се хранят дори и във ваше присъствие.


Интересен факт:
По времето на Древен Рим, този вид гризачи са се смятали за деликатес и хората са ги консумирали след периода на хибернация. По време на продължителния сън (който средно продължава около 6 месеца, но в екстремни случаи може да бъде и до 10 месеца) мускулите на гризача се отпускат и месото става изключително сочно. В днешно време консумирането на този вид гризачи не е често срещано, макар че все още има хора, които го практикуват по света.

Семейство гризачи

Семейството гризачи се състойсъстои от над 2000 вида. Гризачите са топлокръвни бозайници, които, също като хората, са разпространени из целия свят. Имат изключително големи предни зъби за дълбаене и дъвчене. Те могат да гризат различни предмети, а не само храна, и така да причиняват сериозни щети в и около домовете. Гризачите се размножават изключително бързо. и често е доста шумен процес, който е особено активен през нощта. 

Някои видове се размножават целогодишно и поддържат популацията си чрез постоянно повтарящ се цикъл. Поради структурата на тялото си, те са способни да преминат през отвори, които изглеждат прекалено малки за тях. ВсичкиЗа да предотвратите свободния достъп на гризачи до вашия дом, както и бъдещото им нашествие, всички такива отвори трябва да бъдат запушени, за да се предотврати преминаването им през тях. Наш специалист ще ви консултира в тази насока. и ще ви предостави още ценна информация как ефективно да защитите дома си от гризачи.

Превенция преди борбата с гризачи

Методите за превенция трябва да се прилагат предварително, за да се наслаждавате на спокоен дом. Гризачите се размножават бързо и малката популацията може да прерастнепрерасне в истинско нашествие в кратки срокове. Дръжте всички хранителни източници далечедалеч от гризачите. Трохите и отпадъците са популярен източник нанай-честата причина за нашествие, както и сухите храни и зърнени закуски. 

Необходимо е да се съхраняват в запечатани метални или стъклени съдове, за да бъдат защитени от зарази. Плодовете и зеленчуците също трябва да се съхраняват подобаващо и остатъците им никога да се оставят в мивката или на плота. Всякакви кашони превличат гризачите, те ги прегризват и изграждат гнездата си в тях.

Контрол и унищожаване на гризачи

Ако имате проблеми с най-различни гризачи, то тогава се нуждаете от професионална намеса, която ефективно да ви помогне да се справите с проблема. Специалистите от Биоравновесие разполагат със знанията, уменията и инструментите успешно да се справят с всяко нашествие на насекоми или гризачи във вашия дом. Не се колебайте да се свържете с нас, ако имате проблеми с гризачи във вашия дом. Ние ще направим консултация на място, ще обсъдим най-добрия план за елиминирането на вредителите и ще ви дадем ценни съвети как да предотвратите бъдещи проблеми с гризачи. Доверете се на специалистите от Биоравновесие и бързо забравете за проблемите с гризачи, насекоми или други вредители в дома ви!

Изпрати запитване

Наш експерт ще се свърже с вас допълнително, за да уточните всички детайли!

Вземи БЕЗПЛАТНА консултация!

Получете безплатна консултация на телефон 0877 678 333

Ако имате въпроси или не знаете от каква точно помощ имате нужда,
ние ще ви консултираме напълно БЕЗПЛАТНО!

Борба с мравки от Биоравновесие

Обърнете се към нас и ние ще ви помогнем с:

 
  • Избор на подходяща услуга
  • Изчисляване на ориентировъчни разходи
  • Подход при борбата с всякакъв тип вредители
  • Използвани препарати
 
  • Пръскане на овошки и цветя
  • Заявка за посещение
  • Отстъпка за абонамент
  • Индивидуални промоции