Борба с комари

Професионална борба срещу комари с Биоравновесие!
Цени от:
49,90 лв. / до 75 м2

Факти, разпознаване и контрол при борба с комари

Външен вид при комарите

Комарите принадлежат към същия разред като мухите – диптера. Като такива те имат само един чифт крила. Обикновено имат дълги тънки крака и глава с дълъг хобот. Тялото и крилата им са покрити с малки люспи. Размерите на възрастните варират от 3 до 9мм.

Поведение, навици и хранене на комарите

Комарите са познати с навика на възрастната женска да се храни с кръв за да подпомогне снасянето на яйца. По – малко известно е, че мъжките, а също така и женските се хранят с нектар от цветята. В началните си стадии на живот обикновено се намират в тихи, застоели водоеми. Ларвите им се хранят с различни материи в зависимост от вида им. Повечето се хранят от плаващи дънери и малки водни организми. Някои видове са хищни и се хранят с други комари. Възрастните комари са най-активни от здрачаване до зазоряване, но могат да се активизират и при достатъчна облачност. Не излизат на слънце тъй като могат да се изсушат и да загинат.

Възпроизвеждане на комарите

Мъжките имат антени, които използват за да намерят женските. След като се чифтосат, женската търси хранене с кръв, за да подпомогне производството на яйца. Най – често ги снася в застоели води, но безпроблемно използва и източници на вода произведени от човека. Броя на яйцата варира в зависимост от вида комар, но може да надхвърли 100 броя при единично снасяне. Ларвите се излюпват от яйцата. Хранят се докато са готови да се превърнат в какавида. Възрастните излизат от какавидата върху водната повърхност, където обвивката им се втвърдява.

Контрол и борба с комари

Борбата с комарите е интегриран процес състоящ се от създаване на ограничения и използването на химични средства. Тъй като комарите се развиват във водата, ограничаването на застоелите водоеми играе решаваща роля. И докато ограничаването на средата играе най – важната роля в дългосрочен план, в краткосрочен най – добрия метод е използване на химически средства.
Борба и защита от комари
Изпрати запитване

Наш експерт ще се свърже с вас допълнително, за да уточните всички детайли!

Вземи БЕЗПЛАТНА консултация!

Получете безплатна консултация на телефон 0877 678 333

Ако имате въпроси или не знаете от каква точно помощ имате нужда,
ние ще ви консултираме напълно БЕЗПЛАТНО!

Борба с мравки от Биоравновесие

Обърнете се към нас и ние ще ви помогнем с:

 
  • Избор на подходяща услуга
  • Изчисляване на ориентировъчни разходи
  • Подход при борбата с всякакъв тип вредители
  • Използвани препарати
 
  • Пръскане на овошки и цветя
  • Заявка за посещение
  • Отстъпка за абонамент
  • Индивидуални промоции