Борба с оси

Професионална борба с оси с Биоравновесие!
Цени от:
79,90 лв. / до 75 м2

Факти, разпознаване и контрол при борба с оси

Външен вид на осите

Осите сериозно се различават в зависимост от вида си. Повечето имат два чифта крила и тясно тяло. Варират в цвета от черно до зеленикаво и синьо, а в размер от почти микроскопични до няколко сантиметра в дължина.

Поведение, навици и хранене на осите

Осите се делят на два вида такива, които живеят в общество или самостоятелно. Както става ясно някой от тях живеят в колонии, достигащи хиляди бройки. В тези колонии женските извършват всички задължения по гнездото. Осите отшелници живеят самостоятелно и нямат колонии. Те снасят яйца, но ги оставя да се излюпят сами. Някои оси са хищници докато други са паразити. Хищните оси убиват и се хранят с други насекоми или животни, с които хранят и ларвите си. Осите паразити снасят яйцата по телата на други живи същества, като например гъсеници или паяци. Ларвите се хранят от живия си приемник. Осите биха могли да се използват в аграрния сектор, за борба с други вредни насекоми. Много видове се хранят с нектар от цветовете на растенията и така спомагат опрашването им. Някои видове са агресивни и могат да жилят, когато се почувстват застрашени. За разлика от пчелите обаче са способни на множество ужилвания.

Възпроизвеждане при осите

В късното лято, царицата на някой видове ще произведе неоплодени яйца. Те ще се развият в мъжки, които ще оплодят женските, за да се превърнат в царици на следващата година. Оплодените женски преживяват зимата, в скрити места. В повечето случай останалата част от колонията загива. На следващата зима кралицата започва да полага яйца. Оплодените яйца, които произвежда стават на работници, които изграждат гнездото и хранят ларвите.

Контрол - какво отблъсква осите?

При проблем с осите е необходимо да се инспектира обекта и да се намери най-добрия начин за борба с оси. Добра идея е да се ограничава достъпа и наличието на храна, за да се предотврати развитието на следващи колонии и за да се прогонят осите.

Какво отблъсква осите? Прогонване на оси.
Изпрати запитване

Наш експерт ще се свърже с вас допълнително, за да уточните всички детайли!

Вземи БЕЗПЛАТНА консултация!

Получете безплатна консултация на телефон 0877 678 333

Ако имате въпроси или не знаете от каква точно помощ имате нужда,
ние ще ви консултираме напълно БЕЗПЛАТНО!

Борба с мравки от Биоравновесие

Обърнете се към нас и ние ще ви помогнем с:

 
  • Избор на подходяща услуга
  • Изчисляване на ориентировъчни разходи
  • Подход при борбата с всякакъв тип вредители
  • Използвани препарати
 
  • Пръскане на овошки и цветя
  • Заявка за посещение
  • Отстъпка за абонамент
  • Индивидуални промоции