Борба със щурци

Професионална борба с щурци с Биоравновесие!
Цени от:
49,90 лв. / до 75 м2

Щурци – как ефективно да се справите в борбата със щурците?

Макар че в китайската култура щурците да се смятат за символ на щастие и късмет, в голяма част от света те са едни от най-често срещаните вредители в дома. Щурците са особено активни през нощта, като в повечето случаи можете да познаете насекомото по дългите антени, издължени задни крака, които му позволяват да прави големи подскоци, както и по специфичния шум, който щурците издават с триенето на крилата си. 

Ако в дома си имате нашествие на щурци и се чудите как да се справите ефективно с проблема, ето кои са нашите съвети за вас.

Какви са пораженията от щурците?

Щурците са дребни насекоми, които живеят както навън, така и в дома ви. Ако щурците се заселят във вашето мазе или пристройка, те може да са особено опасни за вещите, като мебели, дрехи, килими, хартия и дори и стените. В двора, щурците са особено популярни с това, че се хранят с листата на младите растения и разсад, независимо дали на диворастящи култури или по посевите. В България най-често срещаните щурци са 2 вида – полските щурци, както и щурците-пустинници.

Начини да се справите с нашествието от щурци?

За да се справите ефективно в борбата срещу щурците е важно да сте постоянни и системни, независимо от метода, който ще предпочетете. Има много и различни домашно приготвени методи за прогонване и убиване на щурците, но най-ефективният начин да се справите с проблема е с помощта на професионалисти. 

В повечето случаи те използват специални репелентни препарати, които трайно се справят с щурците и предотвратяват и тяхната бъдеща поява. Освен активната борба срещу щурците, ето и няколко превантивни действия, които препоръчваме да предприемете, за да предпазите дома и градината си от щурците.

Убедете се, че нямате пролуки в дома си

Щурците са изключително маневрени що се отнася до промъкване в дома, затова трябва да се убедите, че вратите и прозорците се затварят плътно и в изолацията на дома ви няма пролуки. Ако имате нужда от бързо решение можете да използвате монтажна пяна, с която да затворите всякакви пукнатини или пролуки, през които се съмнявате, че влизат щурците в дома ви.

Премахнете ярките източници на светлина от двора

Насекомите се привличат от ярките светлини, затова е и препоръчително да намалите интензитета на външните осветителни тела или да не ги оставяте да работят през нощта или за продължителни периоди от време. Ако желаете да осветите дворното пространство или около къщата си през нощта, то тогава препоръчваме да си вземете специални лампи, които да убиват насекомите, които се доближават до тях.

Поддържайте градината си чиста и спретната

За да се предпазите от нашествие на щурци е важно често да подкастряте храстите, да косите тревата и да премахвате излишните плевели и бурени по двора. По този начин ще намалите местата, където щурците могат да се скрият или размножават и едновременно с това ще елиминирате част от източниците им на храна. 

Колкото по-поддържана е вашата градина, толкова по-негостоприемна е тя за щурците. За по-голяма ефективност препоръчваме да насадите в градината си растения, като грах, боб или леща, които естествено извличат азота от атмосферата и го пренасят в кореновата си система. Това обогатява почвата около тях с азот, което естествено дразни щурците и ги отблъсква.

Намалете влагата и хаоса в дома си

Големите купчини вещи и боклуци могат бързо да се превърнат в потенциално скривалище на щурците, затова препоръчваме често да оправяте гаража, пристройката или други места, в които държите вещи, които не използвате толкова често. След като намалите ненужните вещи от дома си, минете с прахосмукачка всички повърхности (най-вече килими и мокети), забършете пода и повърхностите с препарат против щурци, за да можете да премахнете потенциални яйца, които женска може да е снесла по повърхността. 

Щурците често се загнездват в местата в дома ви, където има по-малко движение, затова и препоръчваме да обръщате особено внимание именно на тях.
Намаляването на влагата също е изключително важно в борбата срещу щурците, тъй като те често се чифтосват и снасят яйцата си в тъмните и влажни места в дома. Дори стар вестник, списание или кашон може да създаде подходящи условия за развъждането на щурците, ако го оставите за дълго време без да го пипате. 

Влагата може да отстраните с помощта на влагоабсорбатор, но, ако факторите, които създават условия за по-висока влажност, може да се премахнат или преместят – то тогава ви препоръчваме просто да ги махнете.

Ако сте суеверни, просто ги хванете и ги пуснете далеч от дома ви

Има много хора, които смятат, че убиването на щурците може да им донесе лош късмет. Затова можете просто да заложите капан, с който лесно да хванете щурците от дома си и да ги изнесете без да се налага да ги убивате. За целта се нуждаете от голям буркан, в който да сложите малко маруля или зеле, като до него сложете източник на светлина, като лампа или фенерче. 

Оставете го на място в дома си, където сте виждали щурци и почакайте. През нощта голяма част от щурците ще са в буркана и ще се наслаждават на зеленината, която сте им оставили. Имайте предвид, че този метод може да не е особено ефективен, особено в дългосрочен план, защото не предотвратява размножаването им в дома ви, както и излюпването на нови поколения.

Ефективна борба с щурците с помощта на Биоравновесие

За да се справите веднъж завинаги с проблема с щурците се нуждаете от сигурен и надежден партньор. Доверете се на екипа на Биоравновесие за ефективното елиминиране на всякакви видове насекоми, гризачи, птици и змии. Ние сме доверена фирма за ДДД услуги на много домакинства и бизнеси в страната с конкурентни цени и високи резултати. 

Не пропускайте да се свържете с нас още днес за да ви консултираме за стъпките за ефективно справяне с нашествието от щурци. За успешната борба срещу вредителите се доверете на специалистите от Биоравновесие!

Изпрати запитване

Наш експерт ще се свърже с вас допълнително, за да уточните всички детайли!

Вземи БЕЗПЛАТНА консултация!

Получете безплатна консултация на телефон 0877 678 333

Ако имате въпроси или не знаете от каква точно помощ имате нужда,
ние ще ви консултираме напълно БЕЗПЛАТНО!

Борба с мравки от Биоравновесие

Обърнете се към нас и ние ще ви помогнем с:

 
  • Избор на подходяща услуга
  • Изчисляване на ориентировъчни разходи
  • Подход при борбата с всякакъв тип вредители
  • Използвани препарати
 
  • Пръскане на овошки и цветя
  • Заявка за посещение
  • Отстъпка за абонамент
  • Индивидуални промоции