Дезакаризация

Факти, разпознаване и контрол

Външен вид, поведение и хранене

Бълхите са малки, безкрили и достигат дължина от около 2,5мм. Телата им са лъскави с червеникаво – кафяв цвят, покрити с микроскопични косъмчета, позволяващи лесно придвижване през животинската козина. Въпреки че не разполагат с крила са способни да скачат на големи разстояния.

Възрастните са паразити, които се хранят с кръв от приемника си. Ларвите се хранят с органични отпадъци и най – вече изпражнения, от възрастните бълхи, съдържащи не добре обработената кръв.

Бълхите предпочитат да се хранят от космати животни, най – вече от: кучета, котки, зайци, катерици, плъхове и мишки.

Размножаване

Яйцата не са прикрепени към приемника. Те се люпят на земята, в килими и мокети, чаршафи, тапицерия, и цепнатини по пода. Повечето се излюпват в рамките на два дена.

Бълхи в дома ни

Бълхите са зависими от храненията си, затова повечето нашественици намират път в дома ни чрез домашните любимци или други бозайници. Понякога бълхите могат да станат проблем дори, когато преносителят им вече не е в дома ни. Тогава насочват храненията си към друг приемник. Пример за подобна ситуация е когато сме заловили мишка и сме я изхвърлили, но бълхите които до сега са се хранили от нея се насочват към нас или домашните ни любимци.

Добавянето на прегради е едно от най – важното нещо за много проблеми с вредители, но за съжаления не е толкова ефективно в борбата с бълхите. Въпреки това запечатването на дупки и цепнатини с цел ограничаване на гризачите влияе индиректно по отношение защита от бълхи.

Най – ефективното средство да предпазим дома си е унищожението на външния хабитат от бълхи най – често двор или градина, както и използването на ветеринарно одобрени химикали за прилагане върху домашните любимци.
 

Контрол


Успешният план за борба се състои от физически и химични методи, които се прилагат върху домашния любимец и засегнатото помещение, а ако има нужда и върху външните площи. Препоръчително е след обработката да се използва прахосмукачка с HEPA филтър, за да може физически да се отстранят яйцата на бълхите.
0412f59ad3432fa9-1024x681
Вземи БЕЗПЛАТНА консултация!

Получете безплатна консултация на телефон 0877 678 333

Ако имате въпроси или не знаете от каква точно помощ имате нужда,
ние ще ви консултираме напълно БЕЗПЛАТНО!

Борба с мравки от Биоравновесие

Обърнете се към нас и ние ще ви помогнем с:

 
  • Избор на подходяща услуга
  • Изчисляване на ориентировъчни разходи
  • Подход при борбата с всякакъв тип вредители
  • Използвани препарати
 
  • Пръскане на овошки и цветя
  • Заявка за посещение
  • Отстъпка за абонамент
  • Индивидуални промоции