Молци

Професионална борба срещу молци с Биоравновесие!
Цени от:
49,90 лв. / до 75 м2

Молци – как ефективно да се справите с насекомите?

В някакъв момент от живота ни, всеки един от нас се среща с молците и трябва да намери ефективно решение в борбата с тях. Независимо дали ще откриете дупка в любимия си пуловер или ще отворите шкафа и оттам ще излетят няколко молеца, успешното премахване на насекомите от вашия дом може да бъде доста скъпо и сложно. Ако имате молци вкъщи и искате да се справите с проблема, то тогава не пропускайте да прочетете нашата статия по темата!

Как молците влизат в дома ви?

Подобно на много други видове насекоми или гризачи, молците могат лесно да се промъкнат в дома ви през счупени прозорци, пролуки между уплътнението и самия прозорец, както и при врати и други отвори. Много е важно да уточним, че молците, които се хранят с нишки от вашите дрехи, най-често се пренасят чрез текстил, мебели или други стоки, които може да сте закупили от гаражна разпродажба, битак или магазин за втора употреба.

 

Молците, които живеят около хранителни продукти, като брашно, зърнени храни, бобови култури и други, може да внесете в дома си като яйца, които са снесени някъде по опаковката.

Как да се справите с нашествието от молци?

За да предприемете най-успешния метод за елиминиране на вредителите е важно да установите какъв е техният вид. Ако в дома си имате молци, които живеят в гардероба и се хранят с текстил, то тогава е важно често да почиствате дома си, включително да вадите дрехите от шкафовете, да ги тупате и да почиствате повърхностите с прахосмукачка. Не пропускайте и тапицираните мебели, защото молците лесно може да направят пролука, през която да влязат във вътрешността на мебелите и да снесат яйцата си там. 

 

Също така не пропускайте да почиствате старателно всякакви килими, които имате по земята. Ако домът ви е с мокет, то тогава препоръчваме незабавно да се обадите на професионалист в сферата на ДДД услугите, които да ви консултират и да ви помогнат. Премахването на молци в домове с мокет може да бъде особено трудно, но не е невъзможно.

 
В повечето случаи определянето на вида на молците в дома ви може да бъде доста трудно и сложно. Затова винаги се препоръчва да повикате специалисти, които предлагат ДДД услуги, за да могат да ви консултират, да изготвят план за елиминирането на молците и ефективно да се справите с проблема.

 
Най-често хората забелязват първо възрастните молци в дома си, но истинските вредители, които трябва да премахнете възможно най-бързо са техните ларви. В повечето случаи ларвите на молците са малки, бели и често са скрити близо до източник на храна.

Може ли да използвате домашни методи за елиминиране на молците?

Със сигурност на пазара има много и различни препарати, предназначени за изтребването на молци, както и редица домашни методи за премахването на насекомите. Но често хората не могат да установят какъв вид молци имат в дома си и използването на неподходящите препарати за обработка може да доведе до временни резултати, но в дългосрочен план няма да ви помогне ефективно в борбата. 

 

Освен това, използването на неподходящите препарати за молци може да доведе до унищожаване на ваши любими вещи, като мебели и дрехи, защото ларвите продължават да живеят в тях и да се хранят от тях. Професионалните ДДД фирми знаят как да установят вида на молците, използвайки ефективни препарати, които да привлекат възрастните мъжки и да позволят на експертите да установят техния вид. Само така ще получите ефективни резултати срещу молците възможно най-бързо.

Как да се справите с ларвите на молци?

Това е най-неприятната част от елиминирането на молците от дома си – дори и когато всички възрастни са премахнати, те все пак може да са оставили след себе си яйца и малки ларви. Ако не ги премахнете от дома си, то проблемът отново ще се появи след няколко месеца и ще трябва отново да преминете през целия процес. 

 

За да елиминирате ларвите на молците от дома си е важно да изперете и изсушите всички потенциално замърсени дрехи или да ги замразите за 7 до 10 дни. По този начин ларвите ще паднат или ще умрат върху дрехите. Ако имате проблеми с молци, които са по-скоро в шкафовете с храната, то тогава е добре да изхвърлите всички отворени пакети и кутии с храна, като например брашно, овесени ядки, зърнени закуски и други. 

 

След това почистете повърхностите с обикновен препарат за почистване и поставете отново хранителните продукти, но този път в херметично затворени контейнери (кутии, буркани, шишета, други). Отново се препоръчва щателно почистване с прахосмукачка на всички тапицирани мебели, както и на килими и мокети за да елиминирате всички ларви на молци.

Не забравяйте да използвате нафталин и други препарати против молци

След ефективното премахване на молците и ларвите от дома ви е време за превенция от бъдещо нашествие на насекомите. За целта можете да използвате нафталин, който да поставите в гардеробите и шкафовете, където има голям струпване на дрехи и текстил, който не вадите често. 

 

Важно е да знаете, че нафталинът има „срок на действие“ – когато парите, които произвежда, изчезнат – тогава молците може отново да се върнат и да ви причинят главоболия. Затова е препоръчително за дрехи и текстил, които не използвате често, да ги съхранявате в херметизирани торби с цип, в които да поставите нафталин. Ограничаването на потока на въздуха ще удължи действието на препарата с години.

Отървете се от молците с помощта на професионалисти!

Ако вкъщи имате молци, които не можете да определите какви са, и не знаете как да се справите с тях – то тогава се доверете на професионалистите. Ние от Биоравновесие сме фирма за ДДД услуги с много богат опит в борбата с най-различни видове насекоми, гризачи, птици, змии и други вредители. Нашите специалисти могат лесно да определят вида на молците, които имате в дома си, и да ви предложат най-ефективното решение за справяне с проблема. Изберете Биоравновесие и забравете за проблемите с молците още днес!

Изпрати запитване

Наш експерт ще се свърже с вас допълнително, за да уточните всички детайли!

Вземи БЕЗПЛАТНА консултация!

Получете безплатна консултация на телефон 0877 678 333

Ако имате въпроси или не знаете от каква точно помощ имате нужда,
ние ще ви консултираме напълно БЕЗПЛАТНО!

Борба с мравки от Биоравновесие

Обърнете се към нас и ние ще ви помогнем с:

 
  • Избор на подходяща услуга
  • Изчисляване на ориентировъчни разходи
  • Подход при борбата с всякакъв тип вредители
  • Използвани препарати
 
  • Пръскане на овошки и цветя
  • Заявка за посещение
  • Отстъпка за абонамент
  • Индивидуални промоции