Борба със змии и влечуги

Цени от:
79,90 лв. / до 75 м2

Прогонване на змии – оправи се сам или избери професионална помощ?

Влечугите са особено сериозен проблем за собствениците на къщи, които са в по-малки населени места или в близост до безлюдни местности, независимо дали равнинни или планински. Прогонването на змии е особено важно, за да може да сте спокойно за вас и вашето семейство. Макар и отровните екземпляри в страната да не са толкова много, никога не е приятно да ви ухапе змия. Затова и искаме да поговорим малко повече за прогонване на змии. Кога излизат влечугите? Кои домашни методи за прогонване на змии може да опитате? Защо се нуждаете от професионална помощ за справяне с проблема? Всичко това ще научите в следващите редове!

Кога може да се нуждаете от прогонване на змии?

През студените месеци от годината всички насекоми и влечуги се скриват на топло, където да прекарат зимата. Прогонване на змии може да ви е необходимо през пролетта или лятото, щом температурите на въздуха достигнат 26-27 градуса. Най-често влечугите са особено активни рано сутрин и в късния следобед, тъй като летните горещини не им понасят добре и през това време отново се крият, най-често в земята. За прогонването на змии можете да използвате както домашни методи и средства, така и професионална помощ. Какви са плюсовете и минусите на опциите ще разгледаме сега.

Домашно прогонване на змии

В интернет можете да откриете много и различна информация по темата за прогонване на змии. Плюсовете на тези методи са няколко. На първо място, можете да извършите прогонване на змии по всяко време, когато се нуждаете, без да трябва да се съобразявате с нищо. Много хора ги избират, защото са лесни за използване и в повечето случаи може да се използват препарати за прогонване на змии, които да не са токсични за хората и домашните любимци. Някои от най-често използваните домашни методи за прогонване на змии включват използването на нафталин, сяра, етерично масло от канела, лук и чесън, амоняк, оцет, лайм, лют пипер, мента и много други. Както сами виждате, повечето домашни методи за прогонване на змии са безопасни за хората и домашните любимци, но не винаги са достатъчно ефективни, за да се справят с проблема.

Професионално прогонване на змии

Използването на професионални услуги за прогонване на змии ви гарантира ефективни резултати в дългосрочен план. Макар и препаратите, които да се използват, да са по-агресивни от домашните методи за справяне с влечугите, професионалистите знаят как успешно да премахнат змиите от дома ви и да можете да сте спокойни ден след ден. Всъщност, това вече също не е общовалидно, защото в момента на пазара има много фирми, предлагащи ДДД услуги, които работят с био препарати, които не са толкова вредни за здравето на човека и домашните любимци. За да сте сигурни с какви препарати и по какви методи се извършва прогонване на змии е добре да се консултирате с конкретна ДДД фирма и да си организирате оглед, за установяване на степента на състоянието. Макар и професионалното прогонване на змии да е малко по-скъпо от домашните методи, то ще ви се отплати с всички дни на спокойствие, които ще ви донесе.

Съвети за намаляване нуждата от прогонване на змии

Независимо дали в момента се нуждаете от прогонване на змии или сте успели да се справите с проблема самостоятелно или с професионална помощ, то е добре да вземете мерки да предотвратите бъдеща поява на влечуги. На първо място, за да не се нуждаете от толкова често прогонване на змии, е добре да премахнете всички източници на храна, които са достъпни в дома. Не, не говорим за човешка храна, а за храната на влечугите. Забелязваме, че домовете, които имат на територията си жаби, къртици, птици и понякога дори и риба, се нуждаят по-често от прогонване на змии. За да се справите успешно с прогонването на змии е добре първо да се отървете от този проблем. За да увеличите успеха след професионално прогонване на змии е добре да проверите за евентуални места, където може да се крият влечугите. Най-общо казано, те предпочитат тъмни и влажни места, като пукнатини или дупки в земята. Откриването и елиминирането на тези места може да помогне значително в процеса на прогонване на змии. Внимателно огледайте и вашите конструкции – къщи, бараки, пристройки и други. Поправете всякакви проблеми, които можете да откриете по външната конструкция на сградата, както и при проблеми с вентилационната система или тръбите. Задължително сменете или поправете счупени врати и прозорци. Сами ще се убедите колко много ще помогне за успешното, дълготрайно прогонване на змии. Не на последно място е добре да огледате пространствата около имота си и, ако имате възможност, да ги приведете в поддържан вид. Високите треви, разпръснати листа и дървесина са отлично място са криене на влечугите и можете лесно да пропуснете важни стъпки за успешно прогонване на змии. Можете да помислите за поставяне на огради, които да пречат на змиите да навлизат на територията на имота ви или да посадите растения, които естествено ви помагат в процеса на прогонване на змии. Такива са, например, лимоновата трева, тагетес и пелин.

Професионално прогонване на змии с услугите на Биоравновесие

Ние сме фирма за професионални ДДД услуги в много и различни области. Нашата цел в Биоравновесие е да помогнем на клиентите ни успешно да се справят в борбата с насекомите и влечугите, включително прогонване на змии. Ние работим с качествени, безопасни препарати, които да ви гарантират дълготрайни резултати без компромиси. Преди да ви предложим която и да е услуга от нашето портфолио, включително прогонване на змии, ще организираме оглед, за да установим колко сериозно е положението и най-добрият план за действие. И след това ще го изпълним. Избирайки Биоравновесие вие можете да сте спокойни, че ще получите най-качествената услуга на изключително достъпна цена. Не се колебайте! Обадете ни се още днес и нека ние се погрижим за вашето професионално прогонване на змии!

Изпрати запитване

Наш експерт ще се свърже с вас допълнително, за да уточните всички детайли!

Вземи БЕЗПЛАТНА консултация!

Получете безплатна консултация на телефон 0877 678 333

Ако имате въпроси или не знаете от каква точно помощ имате нужда,
ние ще ви консултираме напълно БЕЗПЛАТНО!

Борба с мравки от Биоравновесие

Обърнете се към нас и ние ще ви помогнем с:

 
  • Избор на подходяща услуга
  • Изчисляване на ориентировъчни разходи
  • Подход при борбата с всякакъв тип вредители
  • Използвани препарати
 
  • Пръскане на овошки и цветя
  • Заявка за посещение
  • Отстъпка за абонамент
  • Индивидуални промоции