Как да сме ефективни срещу комарите? 4 съвета от професионалистите

Ефективни срещу комарите с Биоравновесие!

Въпреки че лятото ни дарява с топли дни и незабравими моменти на открито, един нежелан гост може да направи нашите преживявания по-малко приятни. И това са именно комарите. Тези изключително досадни насекоми се появяват веднага след затоплянето на времето и лесно могат да помрачат както забавленията през деня, така и вечер. Но няма нужда да се отказваме от нашите летни забавления на открито заради тях. В тази блог статия ще ви представим нашите четири съвета от професионалисти, които ще ви помогнат да бъдете ефективни срещу комарите.

За да сте ефективни срещу комари, използвайте репеленти

Един от най-ефективните начини да се предпазите от комарите е да използвате репеленти, които са специално формулирани, за да отблъскват насекомите. Изберете продукти с активни съставки като диетил толуамид (DEET) или пикаридин, които са известни със своето отблъскващо действие. Нанесете репелента директно върху изложените части на тялото си, следвайки инструкциите на опаковката. Не забравяйте, че за да може да сте максимално ефективни срещу комари е добре да нанасяте репелента регулярно.

Пазете се от комарите във вечерните часове

Комарите са особено активни по време на залез и през нощта. Ако планирате открити дейности в тези часове препоръчваме да изберете дрехи, които да покриват максимално тялото ви. Те може да са изработени от лека материя, като памук или лен, за да се чувствате максимално комфортно, но е добре да не оставяте много открити части. Комарите трудно пробиват плътните материи, така че това може да ви предпази от ухапванията.

Борба с комарите с Биоравновесие!
Борба с комарите с Биоравновесие!

Отстранете гнездата на комарите и възможните размножителни места

Комарите се размножават в близост до водни басейни или застояла вода, затова е важно да проверявате и почиствате регулярно всякакви резервоари, контейнери и други съдове за вода. За да сте ефективни срещу комари препоръчваме честото източване и обновяване на водата във фонтани, езерца или други декоративни елементи. Това са места, които лесно могат да задържат вода или влага. Също така, регулярно почиствайте листата и отпадъците от улуците, които също остават влажни особено след продължителни дъждовни периоди.

Поставете мрежи против насекоми на прозорците и вратите

Едно от най-ефективните решения за да сте ефективни срещу комарите в дома е да инсталирате мрежи на прозорците и вратите. Това ще ви позволи да се наслаждавате на свежия бриз, без да се притеснявате от досадни мухи или от потенциални ухапвания от насекоми.

Следвайки тези четири съвета от професионалисти, ще бъдете по-ефективни в борбата с комарите и ще може да се наслаждавате на лятото без нежелани ухапвания и дразнения. Ако все пак имате нужда от професионална помощ за да сте максимално ефективни срещу комари, не се колебайте да се свържете с екипа на Биоравновесие! Защото вредителите са наша грижа!

 

За да сте ефективни срещу комари, използвайте репеленти
Пазете се от комарите във вечерните часове
Отстранете гнездата на комарите и възможните размножителни места
Поставете мрежи против насекоми на прозорците и вратите

Публикацията е специално погдотвена от екипа на Биоравновесие
Публикацията е специално погдотвена от екипа на Биоравновесие

Нашият сплотен екип подготви този материал сголямо старание и мотивация. Стремим се да споределим с вас нашия опит и да ви запознаем отблизо с всички аспекти от нашата сфера на дейност. Ако този материал ви харесва - споделете го в социалните мрежи, за да достигне до по-голяма аудитория.

Leave a comment

Изпрати запитване

Наш експерт ще се свърже с вас допълнително, за да уточните всички детайли!

Вземи БЕЗПЛАТНА консултация!

Получете безплатна консултация на телефон 0877 678 333

Ако имате въпроси или не знаете от каква точно помощ имате нужда,
ние ще ви консултираме напълно БЕЗПЛАТНО!

Борба с мравки от Биоравновесие

Обърнете се към нас и ние ще ви помогнем с:

 
  • Избор на подходяща услуга
  • Изчисляване на ориентировъчни разходи
  • Подход при борбата с всякакъв тип вредители
  • Използвани препарати
 
  • Пръскане на овошки и цветя
  • Заявка за посещение
  • Отстъпка за абонамент
  • Индивидуални промоции