Ще пътувате след празниците? Ето как да избегнете пренасяне на вредители у дома

Празниците може и да са отминали, но всички копнеем за нова година, изпълнена с незабравими пътешествия. И все пак, на фона на радостта от пътуването, е изключително важно да внимавате за един неочакван гост: вредители. Тези нежелани пътници могат лесно да се скрият в багажа по време на пътуванията ни и да намерят път директно към домовете ни. Ето някои основни съвети, които да ви помогнат да избегнете пренасяне на вредители у дома!

 

Проверете мястото за настаняване

Независимо дали сте отседнали в хотел, Airbnb или друго място за настаняване, направете кратка проверка още при пристигането за да елиминирате риска от пренасяне на вредители у дома. Потърсете признаци за наличие на вредители като изпражнения, малки дупчици в мебелите, както и всякакви други необичайни и странни белези. Уведомете веднага хоста си веднага, ако забележите нещо притеснително.

 

Бъдете внимателни с опаковането на багажа

При използване на самолет, препоръчваме багажът да бъде добре опакован в стреч фолио, което да предпазва от възможност вредители да влязат вътре в него. А когато подготвяте багажа обратно към вкъщи, експертите съветват да дръжте дрехите и предметите си далеч от пода. Опитвайте се да избягвате да поставяте багаж директно върху легла или мека мебел, където може да има скрити вредители.

 

Проверете сувенирите

Бъдете внимателни, когато купувате сувенири или подаръци по време на пътуванията си. Прегледайте внимателно вещите, преди да ги опаковате в багажа си. Ръчно изработени изделия или естествени материали като дърво или продукти на растителна основа може да крият вредители в себе си.

 

Избягвайте нехигиенични условия

Вредителите виреят в нехигиенични среди. Въздържайте се да оставяте храна или трохи в хотелската си стая и се уверете, че всички хранителни продукти, донесени обратно във вашето жилище, са правилно опаковани.

 

Рутина за пране след пътуване

Първата ви работа, щом се приберете вкъщи трябва да е пускането на пералнята! Изперете дрехите си, особено тези, които сте носили по време на пътуването. Високите температури по време на пране и сушене могат да елиминират всички потенциални вредители.

 

Проверете личните вещи за да избегнете пренасяне на вредители у дома

След като се върнете у дома, проверете багажа, раниците и всякакви други лични вещи, които са били с вас по време на пътуването ви. Помислете дали няма да е удачно да приложите кратка карантина на багажа и вещите, преди да ги разопаковате напълно. Оставете ги на определено място далеч от спалните или жилищните помещения за ден или два, за да сведете до минимум риска от разпространение на потенциални вредители.

 

Чрез прилагането на тези превантивни мерки, пътниците могат значително да намалят риска от пренасяне на вредители у дома след екскурзия. Бъдете бдителни, винаги на щрек и предприемете проактивни стъпки, за да защитите дома си от нежелани гости, които може да се опитат да се промъкнат заедно с багажа ви. А ако имате проблеми с вредители – не се колебайте да се свържете с Биоравновесие!

Проверете мястото за настаняване
Бъдете внимателни с опаковането на багажа
Проверете сувенирите
Избягвайте нехигиенични условия
Рутина за пране след пътуване
Проверете личните вещи за да избегнете пренасяне на вредители у дома

Публикацията е специално погдотвена от екипа на Биоравновесие
Публикацията е специално погдотвена от екипа на Биоравновесие

Нашият сплотен екип подготви този материал сголямо старание и мотивация. Стремим се да споределим с вас нашия опит и да ви запознаем отблизо с всички аспекти от нашата сфера на дейност. Ако този материал ви харесва - споделете го в социалните мрежи, за да достигне до по-голяма аудитория.

Leave a comment

Изпрати запитване

Наш експерт ще се свърже с вас допълнително, за да уточните всички детайли!

Вземи БЕЗПЛАТНА консултация!

Получете безплатна консултация на телефон 0877 678 333

Ако имате въпроси или не знаете от каква точно помощ имате нужда,
ние ще ви консултираме напълно БЕЗПЛАТНО!

Борба с мравки от Биоравновесие

Обърнете се към нас и ние ще ви помогнем с:

 
  • Избор на подходяща услуга
  • Изчисляване на ориентировъчни разходи
  • Подход при борбата с всякакъв тип вредители
  • Използвани препарати
 
  • Пръскане на овошки и цветя
  • Заявка за посещение
  • Отстъпка за абонамент
  • Индивидуални промоции