Как да сте ефективни в борбата срещу птиците?

Борба срещу птиците - Биоравновесие

Чайки, гларуси, гълъби, гарги… Разпространени в градове и села из цялата страна, птиците често са причина за най-различни проблеми. Пренасяне на болести, замърсявания, разрушаване на собствеността са само част от вредите, които могат да причинят. Увеличаващата се популация на птиците често повдига и въпросът – как да сме ефективни в борбата срещу птиците. Екипът на Биоравновесие е събрал за вас някои от най-важните съвети.

Подберете метода спрямо броя на птиците

За да можете да сте максимално ефективни, то тогава трябва да подходите внимателно и добре преценено, взимайки под внимание вашата конкретна ситуация. При по-малък брой вредители може да помислите за ограничаване на местата, където може да се каца. Това може да се случи с инсталирането на шипове или мрежи, където птиците най-често кацат. За успешна борба срещу птици, като тук говорим за по-голям брой от 1 или 2, може да помислите за устройства, които излъчват неприятен за птиците звук. Също може да опитате поставяне на пластмасови животни, които са естествен хищник на птиците – нещо като плашило за птици. Такива може да са макети на бухали или пък гумени змии. За съжаление методите с плашилото като инструмент за борба срещу птиците може да дадат краткосрочен ефект, но ще ви помогнат като за начало.

Борба срещу птиците - доверете се на Биоравновесие!
Борба срещу птиците – доверете се на Биоравновесие!

Къде точно е проблемът?

За да може да сте успешни в борбата срещу птици е важно да установите къде е проблемът. Или по-просто казано – къде точно кацат птиците. Това е важно, защото похватите за борба срещу птиците варират в зависимост от мястото. Например, ако животните често влизат в изоставени пространства, за да може да гнездят и да се размножават, то тогава за успешна борба срещу птиците е добре да ограничите входните точки. Това става най-лесно с поставянето на мрежи, които да пречат навлизането навътре, както и помагат за залавянето на птиците вътре. За борба срещу птици, които обичат да кацат на покрива, тогава подходът е различен. Поставянето на метална тел, както и шипове, които да пречат на гълъбите и другите птици да кацат по комина и други части на покрива, е добро начало. Всички пролуки на покрива е добре да се затворят, за да не се превърнат в гнезда за птиците. Поставяне на устройства, които да произвеждат звук и/или светлина, при кацане на птици, също може да се окажат доста ефективни.

 

Ако не сте сигурни как да сте успешни в борбата срещу птиците, тогава не се колебайте – доверете се на екипа на Биоравновесие! Ние ще ви помогнем да се справите ефективно и трайно с проблемите с всякакви гризачи, насекоми и вредители! Свържете се с нас на телефон 0877-678-333 още днес!

 

Подберете метода спрямо броя на птиците
Къде точно е проблемът?

Публикацията е специално погдотвена от екипа на Биоравновесие
Публикацията е специално погдотвена от екипа на Биоравновесие

Нашият сплотен екип подготви този материал сголямо старание и мотивация. Стремим се да споределим с вас нашия опит и да ви запознаем отблизо с всички аспекти от нашата сфера на дейност. Ако този материал ви харесва - споделете го в социалните мрежи, за да достигне до по-голяма аудитория.

Leave a comment

Изпрати запитване

Наш експерт ще се свърже с вас допълнително, за да уточните всички детайли!

Вземи БЕЗПЛАТНА консултация!

Получете безплатна консултация на телефон 0877 678 333

Ако имате въпроси или не знаете от каква точно помощ имате нужда,
ние ще ви консултираме напълно БЕЗПЛАТНО!

Борба с мравки от Биоравновесие

Обърнете се към нас и ние ще ви помогнем с:

 
  • Избор на подходяща услуга
  • Изчисляване на ориентировъчни разходи
  • Подход при борбата с всякакъв тип вредители
  • Използвани препарати
 
  • Пръскане на овошки и цветя
  • Заявка за посещение
  • Отстъпка за абонамент
  • Индивидуални промоции