Какво представляват акарите?

Всичко за акарите - Биоравновесие

Може би сте чували за тях, но не сте убедени какво точно значи наименованието „акари“. Не се притеснявайте! Екипът на Биоравновесие е тук за да отговори на всички ваши въпроси!

Какво представляват акарите?

Акарите са дребни насекоми, при които дължината на тялото е средно между 300 и 500 микрометра. За да си представите колко е голямо това, дебелината на човешкия косъм варира от 60 до 300 микрометра. Наименованието „акари“ произлиза от 2 гръцки наименования „acarus”, което означава “a kind of mite”, което няма точен превод, но е близо до „вид акар“, и класическото „akari”, което означава малко и дребно. Някои насекоми, като например червените акари, може да достигнат размер от 10 мм, което за техния свят са същински гиганти! Акарите спадат в клас паякообразни, при които тялото е съставено от 2 части – коремна област и главогръд. Насекомите от този тип имат не повече от 4 чифта крака и в повечето случаи нямат антени. В момента по света има открити около 55 хиляди различни разновидности, като 40 хиляди от тях са класифицирани към категорията Acariformes, а останалите 15 хиляди – към Parasitiformes.

Какво представляват акарите? - Биоравновесие
Какво представляват акарите? – Биоравновесие

Приликата между акарите и кърлежите

Подобно на акарите, кърлежите също спадат към класификацията на членестоногите. Но акарите и кърлежите имат няколко основни разлики помежду си. Макар и двата типа насекоми да спадат към клас „Акари“, кърлежите са към подвида Parasitiformes, докато акарите имат различни разновидности, които може да се класифицират както към Parasitiformes така и към Acariformes. Кърлежите са в пъти по-големи като размери, носители са на редица болести, сред които е и лаймската болест и при хранене те увеличават значително обема си с поетата кръв. Акарите са значително помалки, те също се хранят с кръв, но приемат много по-малко количество от кърлежите, което не ги кара да се издуват след хранене. Макар и те да не са особен причинител на сериозни вреди върху човека, някои насекоми са носители на краста, която могат да предадат на хората чрез ухапване. В повечето случаи насекомите са причинители на алергии сред малки и големи, които се характеризират с хрема, сълзене на очите и кихане.

 

За да предпазите семейството си от акари и други опасни вредители – не се колебайте и се доверите на Биоравновесие! Ние знаем как да сме ефективни срещу всякакви насекоми, влечуги, птици и гризачи! Защото вредителите са наша грижа!

 

Какво представляват акарите?
Приликата между акарите и кърлежите

Публикацията е специално погдотвена от екипа на Биоравновесие
Публикацията е специално погдотвена от екипа на Биоравновесие

Нашият сплотен екип подготви този материал сголямо старание и мотивация. Стремим се да споределим с вас нашия опит и да ви запознаем отблизо с всички аспекти от нашата сфера на дейност. Ако този материал ви харесва - споделете го в социалните мрежи, за да достигне до по-голяма аудитория.

Leave a comment

Изпрати запитване

Наш експерт ще се свърже с вас допълнително, за да уточните всички детайли!

Вземи БЕЗПЛАТНА консултация!

Получете безплатна консултация на телефон 0877 678 333

Ако имате въпроси или не знаете от каква точно помощ имате нужда,
ние ще ви консултираме напълно БЕЗПЛАТНО!

Борба с мравки от Биоравновесие

Обърнете се към нас и ние ще ви помогнем с:

 
  • Избор на подходяща услуга
  • Изчисляване на ориентировъчни разходи
  • Подход при борбата с всякакъв тип вредители
  • Използвани препарати
 
  • Пръскане на овошки и цветя
  • Заявка за посещение
  • Отстъпка за абонамент
  • Индивидуални промоции