Кои са най-опасните пролетни вредители?

Кои са най-опасните пролетни вредители?

Разтопяването на снеговете, разлистването на дърветата и топлината на слънцето. Това е времето, което всяко живо същество по земята очаква след лютата, студена зима. Още в първите дни на пролетта всички ставаме по-активни. Прекарваме повече време в разходка с любимите хора и домашни любимци. Но заедно с нас вече се събуждат и насекомите и вредителите, които до преди няколко седмици са били в зимна летаргия. Кои са най-опасните вредители с настъпването на пролетта? Нека ги разгледаме заедно!

Кърлежите са едни от най-опасните вредители през пролетта

Докато температурите са ниски можем да сме сравнително спокойни, че кърлежите са се скрили дълбоко в земята, под снега, в търсене на топлина. Но в момента, в който температурите се повишат и снеговете изчезнат, кърлежите излизат на повърхността. И тогава започват да търсят източник на прехрана – човешки или животински. С настъпването на пролетта е изключително важно да започнете редовно обезпаразитяване на домашните си любимци. Това включва и проверка на козината и кожата след всяка разходка. Същото важи и за вас – изтупвайте се старателно преди да влезете в дома или колата си и след всяка разходка внимателно разгледайте меките части на тялото за кърлежи. През пролетта вредителите са особено активни в търсене на донор за храна, за да може да снесат яйцата си и преди есента новото поколение насекоми да е в зряла възраст и да може да преживее зимата. Кърлежите са носители на най-различни зарази, сред които са и лаймска болест, анаплазмоза, бабезиоза и много други.

Пролетни вредители - кърлежи
Пролетни вредители – кърлежи

 

С повишаването на температурите се завръщат и комарите

Зимата ни дава малко спокойствие от комарите, но едни от най-опасните вредители на топлите сезони се завръщат още в първите седмици на пролетта. Изключително опасни за хора и животни, комарите също са носители на редица болести, сред които може да са вируса Зика, малария и много други. Какви болести пренасят комарите зависи изключително много от географското разположение и хабитат на насекомите.

Най-досадните вредители - комарите
Най-досадните вредители – комарите

За домашните животни, комарите са особено опасни, защото могат да ги заразят с дирофилария, известно още като сърдечен червей. За превенция на домашните любимци е важно през лятото да се дава обезпаразитяващ препарат, който да предпазва от дирофилария дори животното да е ухапано от комари. Затоплянето на времето кара и много други насекоми да се активизират – пчели, стършели, търтеи,
мухи, стоножки, гъсеници. Не остават на заден план и гризачи, птици и влечуги, които също са
особено активни в търсенето на храна през горещите месеци.

 

За цялостна борба с вредителите в дома и офиса се доверете на екипа на Биоравновесие!

Свържете се още днес с нас за безплатна консултация и допълнителна информация на телефон 0877 678 333!

 

Кърлежите са едни от най-опасните вредители през пролетта
С повишаването на температурите се завръщат и комарите

Публикацията е специално погдотвена от екипа на Биоравновесие
Публикацията е специално погдотвена от екипа на Биоравновесие

Нашият сплотен екип подготви този материал сголямо старание и мотивация. Стремим се да споределим с вас нашия опит и да ви запознаем отблизо с всички аспекти от нашата сфера на дейност. Ако този материал ви харесва - споделете го в социалните мрежи, за да достигне до по-голяма аудитория.

Leave a comment

Изпрати запитване

Наш експерт ще се свърже с вас допълнително, за да уточните всички детайли!

Вземи БЕЗПЛАТНА консултация!

Получете безплатна консултация на телефон 0877 678 333

Ако имате въпроси или не знаете от каква точно помощ имате нужда,
ние ще ви консултираме напълно БЕЗПЛАТНО!

Борба с мравки от Биоравновесие

Обърнете се към нас и ние ще ви помогнем с:

 
  • Избор на подходяща услуга
  • Изчисляване на ориентировъчни разходи
  • Подход при борбата с всякакъв тип вредители
  • Използвани препарати
 
  • Пръскане на овошки и цветя
  • Заявка за посещение
  • Отстъпка за абонамент
  • Индивидуални промоции