Митове за успешна борба с плъхове

Митове са успешна борба с плъхове - Биоравновесие

Гризачите са вторите най-досадни вредители, които можете да имате в дома си, след насекомите. Те са изключително маневрени, потайни, много напористи и трудни за прогонване от дома. С годините хората са опитвали какви ли не методи в името на успешната борба с плъхове и мишки. Днес сме събрали някои от практиките, които определено не си струва да опитвате вкъщи.

 

Етерични масла за борба с плъхове и мишки

Митове за успешна борба с плъхове - Етерични масла
Митове за успешна борба с плъхове – Етерични масла

В интернет пространството има много и различни статии, които ви съветват да опитате прогонване на гризачите с етерични масла от мента, както и аромат на черен пипер, кайенски (или друг вид лют) пипер и много други. Абсолютно е възможно този метод да оказва влияние в борбата с плъховете, но той не е гаранция за успех. В повечето случаи гризачите са достатъчно интелигентни да избягват местата, които са силно ароматизирани и да достъпват храна от други точки. Ако решите да използвате етерични масла в борбата с плъхове и мишки препоръчваме да го правите извън дома си с цел превенция.

 

Борба с плъхове и мишки с картофено пюре на прах

Определено този е един от най-забавните митове, който успяхме да открием! В онлайн пространството се върти информацията, че ако разпръснете картофено пюре на прах, гризачите ще се хранят с него, то (евентуално) ще се надуе в стомаха им и може да доведе до смърт. Но това е просто теория. Със сигурност за да сте ефективни в борбата с плъхове и мишки не препоръчваме разпръскването на каквато и да било храна в дома ви. Това по-скоро би влошило проблема, от колкото да доведе до някакво решение.

 

Борба с плъхове с помощта на лук и чесън

Митове за успешна борба с плъхове - лук и чесън
Митове за успешна борба с плъхове – лук и чесън

Освен изключително добра основа за почти всяко едно ястие по света, лукът и чесънът често се използват като домашни методи за много неща. От спадане на отток до… борба с плъхове и мишки. Според някои източници, използването на лук и чесън ще ви помогне да прогоните гризачите, именно защото не обичат остри миризми. Но дори това да работи, от вас се иска на всеки няколко дни да подменяте лукът и чесънът с нови, които да излъчват необходимия аромат. И не само това – тези 2 подправки са изключително токсични за част от домашните любимци, което ги прави повече вредни, от колкото полезни.

 

Истината е, че ефективната борба с мишки и плъхове се нуждае от правилен подход, търпение и препарати. Ние от Биоравновесие знаем как успешно да се справяме с вредители от всякакви размери. Затова не се колебайте – свържете се с нас още днес!

Етерични масла за борба с плъхове и мишки
Борба с плъхове и мишки с картофено пюре на прах
Борба с плъхове с помощта на лук и чесън

Публикацията е специално погдотвена от екипа на Биоравновесие
Публикацията е специално погдотвена от екипа на Биоравновесие

Нашият сплотен екип подготви този материал сголямо старание и мотивация. Стремим се да споределим с вас нашия опит и да ви запознаем отблизо с всички аспекти от нашата сфера на дейност. Ако този материал ви харесва - споделете го в социалните мрежи, за да достигне до по-голяма аудитория.

Leave a comment

Изпрати запитване

Наш експерт ще се свърже с вас допълнително, за да уточните всички детайли!

Вземи БЕЗПЛАТНА консултация!

Получете безплатна консултация на телефон 0877 678 333

Ако имате въпроси или не знаете от каква точно помощ имате нужда,
ние ще ви консултираме напълно БЕЗПЛАТНО!

Борба с мравки от Биоравновесие

Обърнете се към нас и ние ще ви помогнем с:

 
  • Избор на подходяща услуга
  • Изчисляване на ориентировъчни разходи
  • Подход при борбата с всякакъв тип вредители
  • Използвани препарати
 
  • Пръскане на овошки и цветя
  • Заявка за посещение
  • Отстъпка за абонамент
  • Индивидуални промоции