Нашите съвети за прогонване на съсели

Нашите съвети за прогонване на съсели - Биоравновесие

Съселите, познати още като обикновени сънливци, са гризачи, които могат да причинят много и различни вреди в дома. Изключително маневрени с дребното си тяло и по-големи ходила, съселите не обичат да са близо до земята. Именно затова често можете да ги откриете в таванското помещение или близо до покрива. За да се справите ефективно с прогонването на съселите от вашия дом, ние сме ви подготвили няколко полезни съвета.

 

Преди да започнете – сигурни ли сте, че това са съсели?

В повечето случаи обитателите на домове, които имат гризачи в тях, се оплакват от нагризани хранителни опаковки, както и шум в различни части на къщата. Както вече споменахме в началото, фактът, че съселите не обичат да са близо до земята, често означава, че звуци на разхождащи се гризачи по тавана или покрива може да значи, че това са съсели. Ако чувате шумове на гризачи по стените, то тогава може би става въпрос за мишки или плъхове и няма да се нуждаете от помощ за прогонване на съсели.

Прогонване на съсели - Биоравновесие
Прогонване на съсели – Биоравновесие

За успешното прогонване на съсели трябва да елиминирате храната

Както всички останали гризачи, съселите също се заселват в дома ни в търсене на убежище, подслон и храна. Именно затова успешното прогонване на съсели започва с елиминирането на източниците на храна. Съхранявайте всякакви хранителни продукти в буркани или метални контейнери, които да не може да се прегризат и отворят. Не оставяйте храна на достъпни места и винаги почиствайте след като се храните. Плюсовете на този метод за прогонване на съсели са, че той е достъпен и е хуманен към животните. Минусите са, че изисква време и усилия и не винаги е на 100% ефективен.

 

Премахнете всякакви материали, които може да се използват за гнезда

За да си осигурят топлина, гризачите често събират различни текстилни материали, с които си правят нещо като гнездо. Това е в случай, че не открият изоставена кутия с дрехи в мазето или на тавана. Затова за прогонването на съсели и други видове гризачи е важно да елиминирате всякакви такива материали, които може да се използват от гризачите като убежище. Плюсът на този метод е, че ще предпазите любимите си дрехи и ще попречите на гризачите да се настанят удобно в дома ви. Минусът е, че този съвет важи за бъдещи нашествия и няма да ви помогне в борбата с текущите вредители.

 

Със сигурност прогонването на съсели е трудна задача, която изисква много нерви, време и усилия. Ако се нуждаете от професионална намеса за прогонване на съсели – доверете се на екипа на Биоравновесие! Защото вредителите са наша грижа!

 

Преди да започнете – сигурни ли сте, че това са съсели?
За успешното прогонване на съсели трябва да елиминирате храната
Премахнете всякакви материали, които може да се използват за гнезда

Публикацията е специално погдотвена от екипа на Биоравновесие
Публикацията е специално погдотвена от екипа на Биоравновесие

Нашият сплотен екип подготви този материал сголямо старание и мотивация. Стремим се да споределим с вас нашия опит и да ви запознаем отблизо с всички аспекти от нашата сфера на дейност. Ако този материал ви харесва - споделете го в социалните мрежи, за да достигне до по-голяма аудитория.

Leave a comment

Изпрати запитване

Наш експерт ще се свърже с вас допълнително, за да уточните всички детайли!

Вземи БЕЗПЛАТНА консултация!

Получете безплатна консултация на телефон 0877 678 333

Ако имате въпроси или не знаете от каква точно помощ имате нужда,
ние ще ви консултираме напълно БЕЗПЛАТНО!

Борба с мравки от Биоравновесие

Обърнете се към нас и ние ще ви помогнем с:

 
  • Избор на подходяща услуга
  • Изчисляване на ориентировъчни разходи
  • Подход при борбата с всякакъв тип вредители
  • Използвани препарати
 
  • Пръскане на овошки и цветя
  • Заявка за посещение
  • Отстъпка за абонамент
  • Индивидуални промоции