Доколко са ефективни натуралните методи за борба с мравките вкъщи?

Ефективни ли са натуралните методи за борба с мравки?

Там, където можете да видите една мравка, сигурно има още стотици, скрити и невидими за окото. Това може и да не е проблем, когато сте на пикник навън в парка или в гората, но изисква сериозна и бърза намеса, когато се стигне до борба с мравки вкъщи. Както при прогонването на гризачи или опитите за справяне с други видове насекоми, и по темата за борбата с мравки вкъщи са изписани стотици статии с натурални методи за ефективни резултати. За да ви спестим време и пари в опити, ето какви са нашите наблюдения относно натуралните методи за борба с мравки вкъщи.

 

Почистване с препарат за стъкла или сапунена вода

Сапунена вода за борба с мравките
Сапунена вода за борба с мравките

Когато се придвижват от едно място на друго, мравките маркират територията с феромони, които показват и на останалите от колонията накъде е пътят. Един от домашните методи за борба с мравките вкъщи е почистване на пътеките на мравките, използвайки препарат за стъкла или сапунена вода. Почистването с такъв тип препарати определено ще отстрани феромоните, но това изобщо не е решение в борбата с мравки вкъщи. Останалите индивиди от колонията ще открият нов или различен маршрут, но няма да се откажат в търсенето на храна.

 

Използване на силни и неприятни аромати

Естествената борба с мравки вкъщи няма как да не включва поне един метод, който използва силни и натрапчиви за насекомите и гризачите миризми. Тук отново виждаме употреба на етерично масло от мента, лимон, евкалипт, както и стрит черен или лют пипер. Също както при борбата с гризачите, използването на силни и неприятни за вредителите аромати може да е само временно решение, но няма да доведе до трайни резултати. Затова препоръчваме да не се занимавате изобщо с това.

 

Заливане с вряла вода

Борба с мравките с вряла вода
Борба с мравките с вряла вода

Още един от често срещаните методи за борба с мравки вкъщи е заливане на местата, където сте видели мравки, с вряла вода. Това може и да е ефективно, но може да донесе много допълнителни щети на вещите и на дома ви, които просто не си заслужават.

 

Колкото и добре да звучи бърза и ефективна борба с мравките вкъщи с малко усилия и никаква инвестиция, често резултатите са незначителни и неуспешни. За да се радвате на дом без вредители препоръчваме да се доверите на професионалисти, които знаят как да се справят с проблемите. Консултирайте се с екипа на Биоравновесие и заедно ще открием най-доброто решение за вашия проблем!

 

Почистване с препарат за стъкла или сапунена вода
Използване на силни и неприятни аромати
Заливане с вряла вода

Публикацията е специално погдотвена от екипа на Биоравновесие
Публикацията е специално погдотвена от екипа на Биоравновесие

Нашият сплотен екип подготви този материал сголямо старание и мотивация. Стремим се да споределим с вас нашия опит и да ви запознаем отблизо с всички аспекти от нашата сфера на дейност. Ако този материал ви харесва - споделете го в социалните мрежи, за да достигне до по-голяма аудитория.

Leave a comment

Изпрати запитване

Наш експерт ще се свърже с вас допълнително, за да уточните всички детайли!

Вземи БЕЗПЛАТНА консултация!

Получете безплатна консултация на телефон 0877 678 333

Ако имате въпроси или не знаете от каква точно помощ имате нужда,
ние ще ви консултираме напълно БЕЗПЛАТНО!

Борба с мравки от Биоравновесие

Обърнете се към нас и ние ще ви помогнем с:

 
  • Избор на подходяща услуга
  • Изчисляване на ориентировъчни разходи
  • Подход при борбата с всякакъв тип вредители
  • Използвани препарати
 
  • Пръскане на овошки и цветя
  • Заявка за посещение
  • Отстъпка за абонамент
  • Индивидуални промоции