Кога е необходимо да потърсите професионална помощ за прогонване на змии?

Професионално прогонване на змии - Биоравновесие

Змиите са едни от най-старите и разпространени животни на планетата. Особено полезни за поддържането на баланса в екосистемата, за хората те могат да бъдат ужасяващи и понякога опасни. Затова е важно да знаете как да разпознаете, че имате влечуги в двора си, по какъв начин да реагирате и кога е необходимо да потърсите професионална помощ за прогонване на змии.

 

Какво е важно да знаете за змиите?

Змията е дълго, тънко и доста гъвкаво влечуго. Често те са украсени в кафяво или зелено, като някои видове имат и черни петна, като котешката змия и леопардовия смок, или жълти петна. Добре е да знаете, че не всички змии са отровни. По света съществуват около 3000 вида змии, от които 600 са потенциално опасни за човека. Само 7% или около 200 вида змии могат да отровят или да нанесат смъртоносна рана на човек. В България са разпространени около 17 вида змии. 5 от тях могат да произвеждат отрова, но само 2 от тях могат да са опасни за човека – това са змията усойница и пепелянката. Все пак, ако забележите змия в двора си е важно да сте внимателни и да не я дразните или пипате. Всякакви подобни действия могат да я направят агресивна.

 

Важни факти за прогонването на змии - Биоравновесие
Важни факти за прогонването на змии – Биоравновесие

Какво трябва да направите, ако видите змия в двора си?

В случай, че откриете змия в двора си – не се стряскайте. В голяма част от създалите се ситуации змията ще се стресне от вас и ще избяга сама, ако я оставите намира. Ако влечугото е агресивно или не се движи, може да се наложи да потърсите професионална помощ за прогонване на змии. Най-важно е да не се опитвате да прогоните змията сами, особено ако не знаете какво правите. Змиите, все пак, могат да бъдат и отровни и могат да представляват сериозна заплаха за вашето здраве и безопасност.

В ситуации, когато знаете, че змията е безвредна и не представлява особена заплаха, можете да опитате да я преместите с помощта на дълга пръчка и да я оставите на разстояние, за да избяга. Ако не сте сигурни каква е змията и дали е отровна, най-добре е да се свържете с професионална фирма за ДДД услуги. Експертите ще могат да разпознаят змията и да я премахнат по безопасен начин.

 

Кога е необходимо да потърсите професионална помощ за прогонване на змии от двора си?

Независимо дали забележите змия в двора си или в околностите препоръчваме да се свържете с професионалисти, които да ви съдействат за успешното прогонване на влечугите. Дори и да не сте забелязали появата, обърнете внимание на поведението на домашните си любимци. Нервност, лаене или ръмжене може да са начини, по които вашето куче да се опитва да ви каже, че имате змия в двора си. За ефективно справяне и прогонване на змиите се доверете на Биоравновесие! Ние знаем как да ви помогнем да премахнете змиите от двора си. Свържете се с нас още днес за професионална консултация!

 

Какво е важно да знаете за змиите?
Какво трябва да направите, ако видите змия в двора си?
Кога е необходимо да потърсите професионална помощ за прогонване на змии от двора си?

Публикацията е специално погдотвена от екипа на Биоравновесие
Публикацията е специално погдотвена от екипа на Биоравновесие

Нашият сплотен екип подготви този материал сголямо старание и мотивация. Стремим се да споределим с вас нашия опит и да ви запознаем отблизо с всички аспекти от нашата сфера на дейност. Ако този материал ви харесва - споделете го в социалните мрежи, за да достигне до по-голяма аудитория.

Leave a comment

Изпрати запитване

Наш експерт ще се свърже с вас допълнително, за да уточните всички детайли!

Вземи БЕЗПЛАТНА консултация!

Получете безплатна консултация на телефон 0877 678 333

Ако имате въпроси или не знаете от каква точно помощ имате нужда,
ние ще ви консултираме напълно БЕЗПЛАТНО!

Борба с мравки от Биоравновесие

Обърнете се към нас и ние ще ви помогнем с:

 
  • Избор на подходяща услуга
  • Изчисляване на ориентировъчни разходи
  • Подход при борбата с всякакъв тип вредители
  • Използвани препарати
 
  • Пръскане на овошки и цветя
  • Заявка за посещение
  • Отстъпка за абонамент
  • Индивидуални промоции