Разпознаване и управление на вредители през март

Разпознаване и управление на вредителите през март

Докато целия свят се събужда леко от зимния сън, активността на вредителите неимоверно не спира да се увеличава. Тази пролет е от решаващо значение да сте бдителни и да разпознавате обичайните вредители през март, които може да нападнат околната ви среда. В следващите редове ще разгледаме как да ги идентифицирате и ще ви дадем съвети за действия за ефективен контрол. Нека започваме!

 

Мравки:

Идентификация: Мравките са малки насекоми с характерна тясна талия и антени. Обичайни видове включват кафяви, червени и черни мравки.

Контрол: Запечатайте входни точки, от където може да навлязат мравки в дома ви. Освен това, премахнете източниците на храна. Помислете дали си струва да опитате използването на примамки за мравки или естествени отблъскващи средства като канела или оцет.

 

Термити:

Идентификация: Търсете следи от изхвърлени и изсъхнали криле, както и видими повреди по дървени повърхности. В тихите часове на деня може да чувате и шума от термити, докато се хранят с дървото. Термитите имат прави антени и дебела талия.

Контрол: Планирайте професионални инспекции срещу термити – това е единственият начин за трайно премахване на вредителите! Освен това се погрижете за намаляване нивата на влага в помещенията и за профилактична обработка на дървото с препарати срещу термити.

 

Паяци:

Идентификация: Паяците имат осем крака и два сегмента на тялото. Най-често можете да ги намерите в спокойните и влажни места на дома, като ъглите между стените и тавана в банята или тоалетната, например.

Контрол: Редовно почистване и премахване на праха ще намали местата, където може да се установят паяци. Използване на отблъскващи средства за паяци на стратегически места също може да даде добър резултат.

 

Комари:

Идентификация: Комарите са летящи насекоми с дълги крака и характерен хобот за смучене на кръв. Изключително активни през топлите месеци, особено около водни басейни.

Контрол: Премахнете всякаква застояла вода около имота си. Освен това използвайте репеленти за комари и обмислете поставянето на мрежи на прозорци и врати.

 

Мухи:

Идентификация: Мухите имат една двойка крила и характерна глава с големи сложни очи. Обичайни видове включват домашни мухи, плодови мухи, конски мухи и други.

Контрол: Поддържайте повърхностите чисти, изхвърляйте отпадъците правилно и използвайте примамки за мухи или отблъскващи средства.

 

Март определено е месец, който обозначава началото на пролетната активност на вредителите. Като се запознаете с обичайните вредители през март и прилагате ефективни мерки за контрол, можете да предпазите дома или работното място от нежелани нашествия. Бъдете проактивни и, ако проблемите с вредителите продължат, обадете се на Биоравновесие още днес!

 

 

Мравки
Термити
Паяци
Комари
Мухи

Публикацията е специално погдотвена от екипа на Биоравновесие
Публикацията е специално погдотвена от екипа на Биоравновесие

Нашият сплотен екип подготви този материал сголямо старание и мотивация. Стремим се да споределим с вас нашия опит и да ви запознаем отблизо с всички аспекти от нашата сфера на дейност. Ако този материал ви харесва - споделете го в социалните мрежи, за да достигне до по-голяма аудитория.

Изпрати запитване

Наш експерт ще се свърже с вас допълнително, за да уточните всички детайли!

Вземи БЕЗПЛАТНА консултация!

Получете безплатна консултация на телефон 0877 678 333

Ако имате въпроси или не знаете от каква точно помощ имате нужда,
ние ще ви консултираме напълно БЕЗПЛАТНО!

Борба с мравки от Биоравновесие

Обърнете се към нас и ние ще ви помогнем с:

 
  • Избор на подходяща услуга
  • Изчисляване на ориентировъчни разходи
  • Подход при борбата с всякакъв тип вредители
  • Използвани препарати
 
  • Пръскане на овошки и цветя
  • Заявка за посещение
  • Отстъпка за абонамент
  • Индивидуални промоции