Кои са най-често срещаните вредители през октомври?

Вредители през октомври - Биоравновесие

Октомври е преходът межди лятото и есента, който често е придружен с по-ниски температури, пожълтяващи листа и есенни дъждове. Това е и времето, в което вредителите започват да търсят уюта и спокойствието на нашите домове, където да се скрият от предстоящата зима. Кои са най-често срещаните вредители през октомври? Нека разгледаме заедно!

 

Мишки и плъхове

Топлите дни си отиват, а мишките и плъховете започват своите опити да намерят уютни и спокойни места за зимуване. А това включва апартаменти, къщи и вили, офис и жилищни сгради. Те са основните вредители, които можете да забележите в спокойните части, като мазета, тавани и рядко използвани стаи. Основното нещо, което мишките и плъховете търсят е храна, вода и подслон, за да изкарат студените месеци спокойно.

 

Бълхите и кърлежите са сред най-често срещаните вредители през октомври

Макар и това да са насекоми, които често свързваме с лятото, есента е особено активен сезон за младото поколение бълхи и кърлежи. Активизиралите се възрастни през пролетта са снесли своите яйца, които през есента вече са млади нимфи в търсене на прехрана и подслон. Макар в повечето случаи кърлежите да зимуват в почвата, скрити от снега и студа, те са в постоянно търсене на гостоприемник, към който могат да се закачат и да се нахранят. Бъдете внимателни при разходките с вашите домашни любимци и проверявайте често тялото им и вашето за евентуални вредители. Това е особено важно за хората, които живеят в близост до тревни площи, които не се обработват срещу вредители.

 

Паяци

С приближаването на есента, паяците започват своята миграция от външния свят към топли помещения. Това е времето за търсене на партньор и прехрана, разбира се. Ако в дома ви има влага или други насекоми и вредители, то тогава паяците почти задължително ще дойдат. Високата влажност и наличието на достъпна прехрана са идеалните условия за спокойния живот на паяка в някой висок и добре скрит ъгъл.

 

Мравките са сред най-често срещаните вредители през октомври

Както всички останали насекоми и мравките са в търсене на подходящи условия за прекарване на предстоящата зима. Макар и да не искат да зимуват в апартамента ни, всякакви хранителни отпадъци са особено важни за тях и запасяването за студените месеци. В месеците септември и октомври можете да забележите по-голямо количество мравки при външните контактни точки, като прозорците и вратата на терасата. Добре е да предприемете мерки, преди мравките да са възприели вашия дом за техен.

За да се предпазите от тези вредителите в дома си, е важно да поддържате висока чистота в апартамента си. Освен това проверявайте често за проблеми с вредители и, при нужда използвате професионални услуги за контрол и управление на вредителите. Ние от Биоравновесие сме на разположение да ви помогнем да се справите както с най-често срещаните вредители през октомври, така и с всякакви пълзящи и летящи насекоми, змии, гризачи и птици! Обадете ни се още днес за безплатна консултация!

Мишки и плъхове
Бълхите и кърлежите са сред най-често срещаните вредители през октомври
Паяци
Мравките са сред най-често срещаните вредители през октомври

Публикацията е специално погдотвена от екипа на Биоравновесие
Публикацията е специално погдотвена от екипа на Биоравновесие

Нашият сплотен екип подготви този материал сголямо старание и мотивация. Стремим се да споределим с вас нашия опит и да ви запознаем отблизо с всички аспекти от нашата сфера на дейност. Ако този материал ви харесва - споделете го в социалните мрежи, за да достигне до по-голяма аудитория.

Leave a comment

Изпрати запитване

Наш експерт ще се свърже с вас допълнително, за да уточните всички детайли!

Вземи БЕЗПЛАТНА консултация!

Получете безплатна консултация на телефон 0877 678 333

Ако имате въпроси или не знаете от каква точно помощ имате нужда,
ние ще ви консултираме напълно БЕЗПЛАТНО!

Борба с мравки от Биоравновесие

Обърнете се към нас и ние ще ви помогнем с:

 
  • Избор на подходяща услуга
  • Изчисляване на ориентировъчни разходи
  • Подход при борбата с всякакъв тип вредители
  • Използвани препарати
 
  • Пръскане на овошки и цветя
  • Заявка за посещение
  • Отстъпка за абонамент
  • Индивидуални промоции