Кои са най-често срещаните вредители през юни?

Вредители през юни

Месец юни бележи началото на така дългоочакваното лято, но е и месецът, в който всички вредители се събуждат в търсене на прехрана и подслон. За да можете да предпазите ефективно дома си, независимо дали е в града или в предградията, сме подготвили списък с най-често срещаните вредители през месец юни.

Мравките са едни от най-често срещаните вредители през юни

Макар и да ги забелязваме в дома или около него целогодишно, в началото на лятото мравките са особено активни в търсенето на храна и вода. Те са изключително досадни вредители, които много трудно се прогонват от дома. Само в рамките на няколко дни от една две, може да станат десетки, а понякога – стотици. За ефективното премахване на мравките от вашия дом ви препоръчваме да се доверите на професионалисти!

Кърлежите са особено опасни през лятото

Летните месеци са сезон за размножаване на кърлежите. Те са особено активни след събуждането им от зимна летаргия в търсенето на храна. Кърлежите се нуждаят от приемник за да може да се нахранят и да снесат яйцата си преди настъпването на студената есен и зима. Затова бъдете особено внимателни с кърлежите през следващите месеци!

Юни обикновено е месец с повишена активност на комарите. Тези насекоми се хранят с кръв и могат да причинят ухапвания, които могат да бъдат дразнещи и донякъде опасни, поради потенциално разнасяне на болести. За ефективното справяне с едни от най-често срещаните вредители на лятото се доверете на професионална помощ от ДДД фирма!

Едни от най-често срещаните вредители през юни и лятото, като цяло са мухите

Мухите също са често срещани вредители през летните месеци. Те са привлечени от множеството източници на храна в дома и могат да бъдат особено досадни за всеки член от семейството. За да се справите с мухите вкъщи е добре да поставите мрежи на прозорците, за да предотвратите навлизането им навътре. Също така е добре да използвате и препарати за отблъскването им.

Не на последно място са бълхите

Ако имате домашни любимци, като кучета или котки, бълхите могат да бъдат особен проблем през летните месеци. Те се хранят с кръвта на животните и могат да бъдат трудни за контролиране и премахване. Затова препоръчваме редовно обезпаразитяване на домашните любимци. Също препоръчваме обработка на тревните площи около дома с препарати против бълхи и кърлежи.

Важно е да се отбележи, че това са само някои от най-често срещаните вредители през месец юни. Разпространеността на вредителите, все пак, може да варира в зависимост от региона, в който се намирате, както и от самото населено място. Ако имате проблеми с вредители в дома си, не пропускайте да се консултирате с екипа на ДДД фирма Биоравновесие за ефективното им премахване!

 

Мравките са едни от най-често срещаните вредители през юни
Кърлежите са особено опасни през лятото
Навлизаме в сезона на комарите
Едни от най-често срещаните вредители през юни и лятото, като цяло са мухите
Не на последно място са бълхите

 

Публикацията е специално погдотвена от екипа на Биоравновесие
Публикацията е специално погдотвена от екипа на Биоравновесие

Нашият сплотен екип подготви този материал сголямо старание и мотивация. Стремим се да споределим с вас нашия опит и да ви запознаем отблизо с всички аспекти от нашата сфера на дейност. Ако този материал ви харесва - споделете го в социалните мрежи, за да достигне до по-голяма аудитория.

Leave a comment

Изпрати запитване

Наш експерт ще се свърже с вас допълнително, за да уточните всички детайли!

Вземи БЕЗПЛАТНА консултация!

Получете безплатна консултация на телефон 0877 678 333

Ако имате въпроси или не знаете от каква точно помощ имате нужда,
ние ще ви консултираме напълно БЕЗПЛАТНО!

Борба с мравки от Биоравновесие

Обърнете се към нас и ние ще ви помогнем с:

 
  • Избор на подходяща услуга
  • Изчисляване на ориентировъчни разходи
  • Подход при борбата с всякакъв тип вредители
  • Използвани препарати
 
  • Пръскане на овошки и цветя
  • Заявка за посещение
  • Отстъпка за абонамент
  • Индивидуални промоции