Всичко важно за дървоядите на едно място!

Всичко важно за дървоядите

Изключително досадни и трудни за премахване, дървоядите могат бързо да се превърнат в проблем номер 1 за всеки собственик на къща или апартамент. Какво точно представляват, как можете да определите дали имате проблеми с дървоядите и кои са работещите методи за премахването им от дома ви? Нека разгледаме всичко важно за дървоядите заедно!

Какво представляват дървоядите?

Много често хората се бъркат какво точно представляват дървоядите и оттам се разпространяват доста невярна информация за тях. Нека първо започнем с това, че дървоядите са насекоми. Макар че дупките, които оставят в дървения материал, много наподобява на щетите, причинени от червеи или гъсеници, дървоядите са насекоми, които попадат в подразделение бръмбари. Основното място, от което намират прехрана, са всякакъв вид дървесни материали – както живи дървета, така и изгнили, изсъхнали и мъртви растения, включително и при преработен дървен материал, като плоскостите на любимия ни скрин в спалнята.

 

Разликата между дървеници и дървояди
Разликата между дървеници и дървояди

Къде най-често можете да откриете дървояди в дома си?

Както вече споменахме, дървоядите се хранят с дървен материал. Това означава, че те могат да са потенциално навсякъде в дома ви, особено ако живеете в дървена къща или вила. В повечето случаи дървеният материал, използван за изработката на мебели или основни на сгради преминава през обработка срещу вредители, които могат да разрушат конструкцията му. Но знаете ли, че яйцата на дървоядите могат да живеят няколко години преди да се излюпят и да започнат жизнения цикъл на насекомото? Това означава, че те отново може да са в дървения материал, просто да не са започнали да се хранят с него.

 

Всичко важно за дървоядите – как да разберете, че имате проблем с тях?

На първо място е добре периодично да преглеждате дървените повърхности в дома си за отличителните белези от дървояди. Ако имате проблеми с новоизлюпени насекоми, тогава по повърхността можете да забележите малки златисти ларви. Ако имате вече проблеми с големи насекоми, то те сигурно са започнали с разрушаването на дървения материал. В този случай след себе си дървоядите оставят малки дупчици, от които влизат и излизат обратно в дълбочина. В повечето случаи дупчиците от дървоядите са с размер до половин сантиметър и може да са както близо една до друга, така и на по-големи разстояния. Оглеждайте се и за дървени стърготини около мебелите или дървените повърхности. Често дървоядите оставят след себе си отпадни дървени стърготини, които изхвърлят през новосъздадените дупчици.

 

Как да се отървете ефективно от дървоядите?

След като се запознахме с почти всичко важно за дървоядите е време да засегнем и най-важната тема – как да се отървем от тях? На първо място е добре да премахнете възможно най-много от замърсените с вредители места. Най-често това включва изхвърляне на заразени мебели. На второ място е обработката. Препоръчваме професионална обработка на повърхностите за максимални резултати, особено ако проблемът е сериозен. Макар и да има много препарати на пазара, често не дават най-добри резултати като професионалната намеса. За най-ефективни резултати препоръчваме обработване на засегнатите области в периода от май до края на октомври.

 

Ако имате проблеми с дървоядите, не се колебайте да се свържете с екипа на Биоравновесие! Ние знаем как ефективно да премахнем вредителите от вашия дом!

 

Какво представляват дървоядите?
Къде най-често можете да откриете дървояди в дома си?
Всичко важно за дървоядите – как да разберете, че имате проблем с тях?
Как да се отървете ефективно от дървоядите?

Публикацията е специално погдотвена от екипа на Биоравновесие
Публикацията е специално погдотвена от екипа на Биоравновесие

Нашият сплотен екип подготви този материал сголямо старание и мотивация. Стремим се да споределим с вас нашия опит и да ви запознаем отблизо с всички аспекти от нашата сфера на дейност. Ако този материал ви харесва - споделете го в социалните мрежи, за да достигне до по-голяма аудитория.

Leave a comment

Изпрати запитване

Наш експерт ще се свърже с вас допълнително, за да уточните всички детайли!

Вземи БЕЗПЛАТНА консултация!

Получете безплатна консултация на телефон 0877 678 333

Ако имате въпроси или не знаете от каква точно помощ имате нужда,
ние ще ви консултираме напълно БЕЗПЛАТНО!

Борба с мравки от Биоравновесие

Обърнете се към нас и ние ще ви помогнем с:

 
  • Избор на подходяща услуга
  • Изчисляване на ориентировъчни разходи
  • Подход при борбата с всякакъв тип вредители
  • Използвани препарати
 
  • Пръскане на овошки и цветя
  • Заявка за посещение
  • Отстъпка за абонамент
  • Индивидуални промоции